Repeša zna kako do pobjede

Jasmin Repeša i Danilo Nikolić pred majstoricu protiv Cedevite.

Košarkaši Budućnosti u nedjelju gostuju u Zagrebu kod Cedevite u majstorici za plasman u finale ABA lige.

Danilo Nikolić u posljednje vrijeme igra u dobroj formi i biće jedan od glavnih aduta aktuelnog šampiona ABBA lige.

“Očekuje nas meč poslije kojeg nema nazad, za nas ,,bili ili ne biti“. Vjerujem da smo spremni, da imamo dovoljno iskustva, da je veliki broj igrača prošlo slične situacije. Pogledali smo nekoliko video-snimaka kako bi uvidjeli greške iz prethodnih mečeva. Pokušaćemo da ih ispravimo u Zagrebu. Treba ponoviti agresivnost u odbrani iz meča u Podgorice, ali prije svega fokus. To nam je i falilo u prvom meču u Zagrebu”, kaže Nikolić i nastavlja:

“Imamo jasne smjernice za majstoricu. Imamo igrače koji mogu ići na skok u napadu. Svjesni smo da smo nadskočeni u prvom meču. Tražićemo bolji skok od rivala, da bolje gradimo koš. Cedevita ima mnogo igrača spoljnje linije koji mogu ići na skok. Tražili smo se cijele sezone što se igre tiče, pretrpjeli smo dosta promjena. Prošlo je dosta vremena, spremni smo za najvažniji dio sezone. Spremni smo na borbu, ovakvi mečevi igraju se sa dosta žara, to je i normalno”.

Jasmin Repeša, trener Budućnosti zna kako treba odigrati da bi pobijedili.

“Čeka nas izuzetno bitan meč, protiv rivala koji već duže vremena igra jako dobro. Naša dva meča su pokazala šta je to što moramo eliminisati, a šta napraviti u igri. Sve je tu jasno, kako treba otići u Zagreb, kako odigrati da bi pobijedili”.

Koncentraciju izdavaja kao jedan od najbitnijih segmenata.

“Bez najvišeg nivoa koncentracije, u svim fazama igre, bez najvišeg nivoa sportske agresivnosti, u svim segmentima, se ne može. To je nešto što obilježi ovakve utakmice. Uvijek je odnos skoka i slobodnih bacanja pokazatelj koncentracije i agresivnosti. Moramo biti prisutni i fizički i mentalno. Kad smo iskontrolisali Cedevitin ofanzivni skok, oni su završili meč sa 72 poena. To mnogo utiče”.

Repeša očekuje punu dovranu, ali ga to ne plaši

“Vjerujem da će dvorana biti puna. Na terenu je deset igrača, za igrače na ovom nivou ne bi trebalo da bude bitan faktor šta se dešava na tribinama. Vjerujem da će biti domaćinski ambijent. Mi moramo napraviti stvari koje znamo da možemo, i onda faktor domaćeg terena nije toliko bitan”.

Treći meč se igra u nedjelju od 19 časova.

Foto: Buducnost VOLI

About The Author

Možda ste propustili