Repeša zna kako do pobjede, Tomić takođe

U petak četvrta utakmica finala ABA lige.

Budućnost je smanjila na 2:1 u finalu ABA lige. Novi meč na programu je u petak i ukoliko tim Jasmina Repeše slavi igraće se majstorica u suprotnom Zvezda će titulu proslaviti u Podgorici.

“Mislim da smo u prvom dijelu igrali sa mnogo emocija i to je nosilo dosta nesporazuma u odbrani, uz njihov fantastičan šut. Na kraju smo imali dobar rezultat nakon prvog dijela. Drugo poluvrijeme jučerašnje utakmice je bilo jako dobro defanzivno, definitivno smo popravili odbranu. Objektivno, taj segment igre je presudio u prošloj utakmici i na taj način bi trebali igrati u petak”, rekao je trener Budućnosti Jasmin Repeša.

“Moramo nametnuti ritam od početka sljedeće utakmice i odigrati kao drugo poluvrijeme treće utakmice”, recept je za pobjedu koji preporučuje Nemanja Gordić.

Milan Tomić očekuje neizvjesnu utakmicu.

“Sigurno nas čeka teška utakmica. Nije dovoljno 25 minuta koliko smo imali koncentraciju u prošloj utakmici, već 40 minuta. Zadatke koje smo isplanirali u svlačionici i na sastancima moramo da sprovedemo na teren. Jedno je sigurno u analizi prve utakmice – moramo da spriječimo kontranapad Budućnosti, tu su napravili veliku prednost. Jedan od faktora je bio i Koti Klark, moramo bolje da odigramo u odbrani. Što se tiče napada, od početka sezone govorim, u ovakvim, finalnim utakmicama moraš da budeš dobar u oba pravca da bi pobijedio. Moramo da budemo koncentrisano samo na košarku i da se bavimo ovim lijepim sportom. Ekipa je spremna, vodimo 2:1, u ovom trenutku ne treba da razmišljamo o porazu, da spremimo dobro utakmicu i da završimo finalnu seriju u Podgorici”.

Dejan Davidovac nakon povrede Reglenda ima veliku odgovornost pošto igra na poziciji organizatora igre.

“Očekujem težak duel kao i svaki do sada. Mislim da će presudna biti koncentracija svih 40 minuta i to prije svega mislim na košarku. Ne obraćamo pažnju na atmosferu, vidjeli smo kako je to sve izgledalo, ali je najvažnije da se skoncentrišemo na teren. Nemamo strah i neće ga ni biti.”

Foto:Budućnost VOLI

About The Author

Možda ste propustili