Repeša: Zasluženo finale

Izjave Jasmina Repeše i Slavena Rimca nakon majstorice u Zagrebu.

Budućnost će braniti titulu šampiona ABA lige, pošto je u majstorici u Zagrebu pobijedila Cedevitu.

“Odakle krenuti? Od igrača koji su napravili zaista sve da prođemo u finale i čestitam im od srca. Čestitam i našim mnogobrojnim navijačima, koji su došli, i mislim da sad razumijete koliko projekt Budućnosti ide naprijed i koliko je bitan za Crnu Goru, Podgoricu i sve te ljude. Zagreb ipak nije blizu. Čestitao bih i domaćinu na super korektnoj organizaciji, koja je uvijek na najvišem nivou. To je gospodski klub. Mislim da su od dolaska Slavena napravili puno i otvorili su si svjetliju budućnost nego što je bila prije četiri-pet mjeseci”, rekao je trener Budućnosti Jasmin Repeša i nastavio:

“Što se tiče same utakmice, nismo je otvorili kako treba. Nismo se adaptirali na kriterij, gdje je puštena izuzetno čvrsta igra. Mislim da smo napravili prvi faul negdje u četvrtoj minuti. Generalno smo prvo poluvrijeme bili ponovo loši, kao i u prvoj utakmici, u organizaciji defanzivnog skoka i u komunikaciji i primili smo previše laganih poena. Imali su u prvom poluvremenu 11 skokova i dali osam poena. Drugo poluvrijeme bilo je na jednu loptu, kao što se i očekivalo. Međutim, mislim da smo zasluženo dobili i prošli u finale.”

Slaven Rimac nije uspio ponovo doći do finala kao sa Cibonom kada je i osvojio regionalno takmičenje.

“S aspekta cijele sezone možemo biti sretni što smo napravili u ABA ligi. Naše dobre igre su nas dovele do toga da imamo u polufinalu prednost domaćeg terena, ali nekad se to svede na individualni kvalitet. Ne mogu biti nezadovoljan s današnjom utakmicom. Mislim da smo ispoštovali sve što smo tražili od igrača. Možda je za pobjedu trebalo više raspoloženih igrača u pojedinim trenucima. Stvarno ništa ne zamjeram igračima. Dapače, čestitam igračima na prikazanoj igri i borbi. Mislim da smo parirali cijelo vrijeme. Na kraju se dogodio koji pogođen šut s njihove strane i naš neki promašaj i to je na kraju odlučilo. Dosta puta je tokom sezone ključan šut išao na našu stranu, a nekad se zna desiti da se u najbitnijoj utakmici to okrene. To se desilo danas. Čestitam igračima Budućnosti, koji su se pokazali mentalno čvrsti, i očekujem dobro finale ABA lige.”

Foto:Budućnost VOLI

About The Author

Možda ste propustili