Repeša: Nastavljamo Duletov projekat

Jasmin Repeša okupio reprezentativce BiH.

Jasmin Repeša preuzeo je kormilo reprezentacije BiH od Duška Vujoševića, koji zbog bolesti i očekivanja operacije nije mogao da vodi BiH.

“Htio bih kolegi Vujoševiću zaželiti brz oporavak i želim na taj način otvoriti ovaj pres. On je zadužio sve nas i nadam se da će mu zdravlje krenuti nabolje. Nastavljam njegov projekat i mislim da i on želi da to doživi nastavak”, rekao je na početku Repeša, koji će mečeve protiv Finske i Češke voditi volonterski. Poslije će biti obavljeni razgovori oko eventualnog nastavka saradnje.

Potom je objasnio kako je došlo do iznenadne saradnje. Veliki posao odradio je i Dubravko Barbarić, generalni sekretar KS BiH u ostavci.

“Pred nama je mnogo posla za kratko vrijeme, ali ćemo dati sve od sebe da 16. septembra naveče svi naši navijači budu zadovoljni. Pohvalio bih čelnike Saveza na želji da me dovedu ovdje. To nije bilo u mojim planovima jer mi je deveti mjesec već bio bukiran. Ipak, ovo je minimum koji sam mogao učiniti i da pomognem zbog situacije kakva jeste”.

Stručnom štabu će biti priključeni Emir Halimić i Denis Bajramović.

Na početku priprema pojavili su se Jusuf Nurkić, Adin Vrabac, Almir Hasandić, Edin Atić, Adi Zahiragić…

foto:euroleague.net

About The Author

Možda ste propustili