Repeša: Ja sam miran

Budućnost u nedjelju dočekuje Cedevitu u drugom meču polufinala plej ofa ABA lige.

Aktuelni šampion pritjeran je uza zid. Ako ne pobijede sutra nema Evrolige naredne sezone.

“Kao da je utakmica ,,na život i smrt“. Trenutno smo pritjerani uza zid. Željeli smo da dođemo u situaciju da se takmičimo u ovakvim mečevima. Moramo igrati kao da je meč za titulu, kao da sve zavisi od ovoga, što je tačno. Za ovakve mečeve se živi i igra košarka. Pritiska nema, samo osjećaj da je ovo fantastičan izazov. Protiv Barselone smo igrali dobro, takmičarski bili na dobrom nivou, bili u igri do finiša. Dobro smo igrali posljednja dva meča u Evroligi. Treba igrati vrlo pametno, naročito kada je intenzitet u defanzivi u pitanju. Ipak bez agresivnosti ne možemo dobiti bilo koji meč u plej-ofu. Broj faulova nije toliko problem, i u bonusu možemo dobro igrati odbranu. Veći su problem faulovi kad nijesmo u bonusu, pa smo protivnika slali na liniju bacanja. U raznim situacijama u defanzivi možemo bolje. Moramo biti agresivni u pokušajima protivnika na ofanzivne skokova”, rekao je Edvin Džekson.

Jasmin Repeša očekuje težak meč i naravno pobjedu svog tima.

“Kao i pred svaki bitan meč, osjećamo pozitivnu tenziju. Pripreme su prošle u redu i normalno, nema tu šta drugačije u odnosu na bilo koji važan drugi meč.
Radili smo na tome da otklonimo problem ofanzivnih skokova rivala. Na to se utiče sastancima, pokazivanjem konkretnih primjera, rijetkim treninzima ,,pet na pet“. Selekcija igrača Cedevite nameće njihov dobar ofanzivan skok, ali i dobre blokove. U skoku i zagrađivanju, ono što je nedopustivo i što je bilo presudno, primili smo 20 poena nakon ofanzivnog skoka Cedevite. Tu su napravili ogromnu prednost. Mnogo više slobodnih bacanja su imali, skoro duplo više nego ime. Segment ,,klouz-auta“ je bitan, veća odgovornost u igri jedan na jedan, ne gubiti svog igrača u ,,katingu“. Vjerujem da smo izgubili meč u zagrađivanju. Obavezni dio je strašno bitan, a za to morate biti skoncentrisani, imati mentalnu čvrstoću. I morate biti povezani, jer ovo je timski sport”, kaže Repeša i nastavlja:

“Postigli smo 83 poena, uz 59 procenata sa linije bacanja i trojki od 28 procenata. Da su ti procenti bili ,,normalni“, mi bi postigli 100 poena. A defanzivno u Barseloni niesmo bili ništa bolji nego u Zagrebu. Čak u pripremi ovog meča sam igračima morao pokazati neke situacije u lošem zagrađivanju iz meča sa Barselonom. Problemi sa faulovima mogu se sprijačiti i usporiti pametnom igrom u odbrani. Ja sam miran, zaista. Ako ispoštujemo obavezni dio, doći ćemo do rezultata koji nam treba. Zagrađivanje, jedan na jedan, ne gubiti svog čovjeka – pobijedićemo. Ako se ne ispoštuje, biće jako teško. Publika i cijeli klub, upravni odbor, ne zaslužuju da mi ne pružimo sve od sebe. To bi bilo porazno. Nekada dođe loš dan, ne zamjeram čak ni na takvim stresnim reakcijama, ako je protivnik bolji. Zamjeram sebi i ekipi, to ne podnosim organski, da kad izađeš sa parketa ne možeš sebe pogledati u ogledalu i reći da si pružio sve”.

Druga utakmica polufinalne serije igraće se u nedjelju u Podgorici od 19 časova.

Foto: Budućnost VOLI

About The Author

Možda ste propustili