Prva meč lopta Cedevite

U drugoj utakmici polufinalne serije doigravanja ABA lige Cedevita će u nedjelju u 19:00h gostovati u Podgorici kod Budućnosti VOLI.

Vitamini su u prvom susretu u Zagrebu slavili 90:83 i za prolaz u finale trebaju još jednu pobjedu.

Krilni igrač Cedevite Edo Murić očekuje tešku utakmicu.

“U prvoj utakmici mislim da se vidjelo koliko smo imali želju i koliko smo se borili. Iako su oni stvarno fizički nenormalno jaki, mi smo dali sve od sebe. To je bila za mene možda i najteža utakmica dosad u sezoni. Trebalo mi je dva dana da dođem sebi. Takvu utakmicu je teško odigrati. Mislim da smo tada pokazali više želje i borbe i mislim da smo zasluženo dobili tu utakmicu jer smo pokazali više.”

Budućnost VOLI ima jak domaći teren.

“Znamo što nas tamo čeka. Ja lično mislim da je, kad se napuni dvorana, u Morači čak i najteže gostovanje u ABA ligi. Igrali smo već tamo ove sezone. Igrali smo dobro, ali smo na kraju izgubili jer nismo imali skok. Međutim, sad smo se u tom dijelu podigli, barem u prošloj utakmici. Mi smo sigurno spremni. Idemo tamo ne kao da je druga utakmica nego kao da je zadnja i da se treba dobiti i mislim da samo s takvim razmišljanjem možemo dobiti. Spremni smo i nadam se da ćemo prikazati istu koncentraciju i borbu kao što smo pokazali u prvoj utakmici.”

Trener Cedevite Slaven Rimac svjestan je koliko je Cedevita daleko od finala.

“Na kraju se podvlači račun, ko je prošao, a ko nije. Sigurno da je puno ljepše i ugodnije voditi 1-0, nego gubiti 1-0. Dobro je što smo pobijedili, no moramo odigrati vjerojatno još bolju utakmicu nego što smo odigrali prošlu, ako mislimo pobijediti još jednom Budućnost. Bilo to sad ili za sedam dana, to je posve nebitno. Spremamo se kao da je svaka utakmica zadnja. Moramo prikazati sve ono što nas je krasilo u prvoj utakmici. Normalno da će sigurno biti neke adaptacije i iznenađenja s njihove strane, no moramo pokušati biti spremni. Već iza utakmice osjetilo da je ekipa dosta umorna. Tu je fizički napor i emocionalno pražnjenje se osjeti. Nadam se da smo prešli preko toga. Zadnja dva treninga su bila prilično dobra i mislim da u nekom dobrom ritmu očekujemo utakmicu u nedjelju.”

S obzirom da Cedevita vodi 1-0, je li Budućnost VOLI i dalje favorit u seriji?

“Favorit postoji po meni samo kad se podvuče koliko ko košta. U tim nekim računicama Budućnost je sigurno najskuplja ekipa u ABA ligi i prema tome imaju najviše kvaliteta unutar svoje lige. Svaka ekipa ima kvalitetne igrače. Je li neko u određenom trenutku raspoloženiji ili neraspoloženiji… Bio bih glup da kažem da su oni favoriti i da mislim da su bolji od nas. Apsolutno tako ne razmišljam. Imaju najbolji budžet i imaju stvarno kvalitetne pojedince. Hajmo to reći, ako njihovi i naši pojedinci imaju svoj najbolji dan, vjerojatno će oni pobijediti. Međutim, na nama trenerima je da malo to zamaskiramo, da neke naše manjkove sakrijemo i prednosti istaknemo. Te ekipe se dobro poznaju i tu nema previše tajni. Inspiracija jednog igrača i pogođen šut, nervoza možda nekog drugog igrača, u utakmicama takvog tipa su to sve pojedinosti koje mogu odlučiti. Mi smo definitivno u prvoj utakmici bili spretniji, a možda čak u jednom trenutku i smireniji i neki šutevi su nama ušli koji možda njihovim igračima nisu, a isto su bili otvoreni i kvalitetni kao naši, i to je presudilo”, dodao je Rimac.

Druga utakmica polufinalne serije igraće se u nedjelju u Podgorici od 19 časova.

Foto:KK Cedevita

About The Author

Možda ste propustili