Pitino: Milutinov je impresivan

Trener Panatinaikosa o Nikoli Milutinovu.

Srpski centar Nikola Milutinov odigrao je fantastično protiv Panatinaikosa u 16. kolu Evrolige. Njegov tim je slavio pobjedu, a bivši košarkaš Partizana je meč završio sa 18 poena i 18 skokova.

Trener Panatinaikosa Rik Pitino pohvalno je govorio o Milutinovu, prenosi portal MVP

“Koliko Nikola ima godina? Dvadeset četiri? Bolje da potražim posao”, rekao je Pitino i nastavio:

“Moram da kažem da je odličan igrač. Mlad je, ima sjajne poteze, sjajnu tehniku… Sjajan je. Ako mu postaviš zamku, on zna kako da se snađe, zna da doda loptu. U ove tri utakmice koliko sam mogao da vidim, on je veoma impresivan. On je igrač koji menja samu igru. Imao je 18 skokova. Mislim, nevjerovatan je. Paklen košarkaš.”

Novinari su ga pitali da li je spreman za NBA?. Milutinova su na draftu birali San Antonio Sparsi.

“NBA se promijenio. Kada sam vodio Njujork Nikse prije 30 godina, to je bila igra kako je trebalo da se igra. U NBA ligi se centri trude da postanu dobri šuteri za tri poena. Milutinov bi mogao da igra tamo, tu uopšte nemam dilemu. Da li bi bio starter ili ne, nisam siguran, ali, on nije prijetnja u šutu za tri poena na način koji se tamo igra. On je sjajan košarkaš i može da igra na bilo kom nivou, bilo gdje. Prije svega zato što je dobar u skoku. Podsjeća me na Baka Vilijamsa, Čarlsa Ouklija… Igrača koji su opasni i snažni, koji imaju osjećaj za loptu i razumijevanje košarkaške igre. Tako da, da. On može da igra NBA košarku.”

foto:euroleague.net

About The Author

Možda ste propustili