Igokea neće igrati Ligu BiH, Ćikić vodi Student

Košarkaški klub Igokea iduće sezone igraće samo u ABA ligi i neće nastupati u Ligi BiH.

Bilo je nagovještaja da će Igokea od početka igrati Ligu BiH paralelno sa ABA ligom, ali sportski direktor kluba Pavle Ćorović je nedvosmislen – Igokea će igrati samo ABA ligu, a kasnije se kako je to bila praksa i prethodnih sezona priključiti Ligi BiH.

“Nećemo igrati u Ligi BiH, iako je bilo nekih najava. Pojedinci su plasirali priče da će Igokea nastupiti, ali ta tačka uopšte nije bila na dnevnom redu Upravnog odbora Košarkaškog saveza BiH, tako da nije došla na glasanje i odlučivanje”, izjavio je sportski direktor Igokee Pavle Ćorović za “Glas Srpske”.

Prošle sezone Igokea je imala razvojni tim Student Igokeu, koji se takmičio u Prvoj ligi Republike Srpske, gdje će nastupati i od naredne jeseni. U iduću sezonu krenuće sa novim trenerom.

“Student ostaje naš razvojni tim u kojem će se kaliti mladi igrači i stasavati za prvu ekipu. Ambicije su jasne i vezane su za opstanak u društvu prvoligaša, dok će trener najvjerovatnije biti Aleksandar Ćikić, a Darko Trkulja, koji je kratko vodio tim nakon prelaska Žarka Milakovića u prvu ekipu, vratiće se na poziciju koordinatora mlađih selekcija koju je i ranije obavljao”, kazao je Ćorović.

Igokea je odredila cijenu ulaznica za iduću sezonu pa će sezonska karta koštati 50 maraka. Cijena pojedinačne ulaznice za utakmice Jadranske lige koštaće pet maraka, dok će pojedinačne karte za mečeve sa Partizanom i Crvenom zvezdom košatati 15 km.

foto:kosarka24.ba

About The Author

Možda ste propustili