Partizan iz Litvanije počinje 2018.

Pred crno-biјelima je prva utakmica u 2019. godini, uјedno, to je i početak Top 16 faze Evrokupa.

Еkspedicija Partizana NIS je krenula iz Beograda put Viljnusa, gdјe će Parni valjak sutra, od 18 časova igrati protiv domaćeg Ritasa.

Pred polazak na put, trener Partizana NIS, Andrea Trinkijeri je poručio:

“Mi smo napravili sprint na kraju prve faze Evrokupa da se uvalimo, baš da se uvalimo u Top 16. Sada, Ritas, Fenerbahče, Real Madrid…sve je isto. Svaka utakmica je šansa da budemo bolji i da probamo nešto da napravimo. Nismo favoriti, ništa, mi smo ušli baš na kraju, ali moramo da igramo. Još ne znam fizionomiju grupe, dobra je grupa, Ritas je kao četvrti ušao, ali ima kvalitet fantastičan, sad je potpisao evroligaškog centra…vidјećemo. Očekujem dobru utakmicu, jako tešku, ali uživamo u tome”, istakao je Trinkijeri.

Centar Partizana NIS, Đorđe Gagić, je pred polazak na put poručio:

“Ovu godinu smo završili jako bitnom pobјedom u ABA ligi, kao što smo želјeli. Sada bi bilo dobru da novu počnemo još jednom pobјedom. Jednostavno, spremali smo se za tu utakmicu, nema opuštanja, nema novogodišnje euforije.Fokusirani smo na utakmicu. Neće nam biti lako, dobra su ekipa, ozbiljan klub, igrali su dugo Evroligu, ali smo se za takvog protivnika i pripremali”, rekao je Gagić.

Foto: Dušan Sandić / Dragana Stjepanović

About The Author

Možda ste propustili