Pantić: Liga BiH u rangu KLS

Mladenu Pantiću Bratunac je 22. klub u karijeri, on ne pomišlja da prestane igrati košarku.

Od ove sezone član je ekipe Bratunca, koja igra u premijer ligi BiH.

“Ne brojim za koliko sam klubova igrao, ali je sigurno da ih ima mnogo (smijeh). Srećom nisam imao nekih težih povreda, još se osjećam dobro i dok budem mogao da trčim za klincima, igraću jer to volim i neću okačiti patike o klin”, započeo je Pantić priču za “Glas Srpske”.

Sa debitantom u Ligi BiH brzo se dogovorio, a dvije stvari posebno su uticale da prihvati ponudu.

“Menadžer mi je predočio interesovanje Bratunca i to mi je odgovaralo zbog toga što sa porodicom živim u Čačku pa sam blizu njih, kao i nekih privatnih poslova koje obavljam. Ujedno, dopala mi se priča o klubu koji je debitant u Ligi BiH, kojem je sve ovo nešto novo i želi da postane stabilan učesnik elite u BiH, pa sam odlučio da budem dio te priče. Blizina kuće i ambicije kluba presudili su u izboru sredine”, izjavio je Pantić.

Priznao je da je bio pomalo skeptičan prije dolaska, ali se brzo razuvjerio.

“Prije nego što sam došao nisam znao šta me čeka jer nisam bio posebno upoznat sa stanjem u klubu i samoj ligi. Čim sam stigao, vidio sam da je sve na svom miestu, iako je klub napravio iskorak ka profesionalnom takmičenju i sada prvi put ima profesionalce. Srdačno sam dočekan i zaista imam osiećaj kao da sam godinama ovde, nisam očekivao ovakav prijem. Nemam apsolutno nikakvih problema i svim Bratunčanima kapa do poda”, istakao je Pantić.

Oduševljen je punom dvoranom na domaćim mečevima.

“Utakmice se igraju zbog publike i raduje me svaki domaći meč, kada nas bodri puna dvorana, što je veoma lijepo. Kako klub raste iz dana u dan, tako i publika sve više shvata takmičenje u višem rangu koje se od Prve lige Republike Srpske razlikuje po tempu utakmice, fizičkoj spremi košarkaša, taktici i mnogim drugom stvarima. Ona to sve prepoznaje, pa nas odlično bodri i naš je šesti igrač”. 

Iako je prije osam godina sa Igokeom igrao Ligu za prvaka BiH, sada se prvi put susreo sa svim klubovima.

“Ovo što sam zatekao ostavilo me u čudu. Kvalitet Lige BiH na mnogo je višem nivou nego što sam očekivao i u rangu je Košarkaške lige Srbije, te je nepravedno potcijenjena. Jedino što nije adekvatno ispraćena u medijima, pa se stvorila slika da nema kvaliteta, dok je situacija skroz suprotna. Ima dobrih klubova koji su uložili dosta para i svaki od njih ima po tri-četiri ozbiljna igrača, kao i nekoliko mladih koji imaju priliku da napreduju. Timovi su dosta izjednačeni i nema situacije gdje sigurno možeš računati na pobjedu, već nijanse odlučuju pobjednika”.

Pored njega, redove Bratunca su ove sezone pojačala i dva Amerikanca, Vesli Alsegor i Tavarion Niks.

“Bio sam iznenađen kada sam ih video u jednom ovako malom mestu, ali na njih niko nema nijednu primjedbu. Veoma su kulturni momci koji vrijedno treniraju i trude se da napreduju, pa je zadovoljstvo raditi sa njima”, dodao je Pantić.

Pantić se košarkom počeo baviti u Kotežu, iz kojeg je 1999. prešao u juniore FMP-a, da bi 2001. debitovao u seniorskoj konkurenciji. Poslije toga igrao je za Lavove, Atlas, Albu, Kavalu, Mega Vizuru, Keravnos, kragujevački Radnički, Igokeu, Hemofarm, Dnjepar, čačanski Borac, Ikaros, Levski, Krivbas, Kolosos, Oradeu, Krajovu, Mornar, Feni industriju, a prošlu sezonu proveo je u Zlatiboru. Sa FMP-om je osvojio Jadransku ligu 2006, kao i Kup Radivoja Koraća 2005. i 2007, a prvenstvo Njemačke sa klubom iz Berlina. Sa univerzitetskom reprezentacijom Srbije i Crne Gore osvojio je zlato u južnokorejskom Tegu 2003. godine.

foto:printscreen/youtube

About The Author

Možda ste propustili