Osvojili Kup misleći na ABA

Košarkaši Igokee osvojili su Kup BiH.

Igokea je može se reći rutinski osvojila Kup BiH. U Laktašima su dominantno došli do trofeja, a čini se da su igrači i trner više mislima bili ka finišu ABA lige nego ka finalu Kupa, koji im je poslužio da bi podigli samopouzdanje pred odlučujuća tri meča u ABA ligi.

“Jeste bila rutinska pobjeda u finalu. Dobro smo se pripremili za Sparse, koji dobro igraju u Drugoj ABA ligi.Odlično uradili skauting i ispopštovali dogovor iz svlačionice i zasluženo osvojili trofej”, rekao je Đorđe Milošević, koji je u finalu postigao osam poena te imao po pet skokova i asistencija.

Kup je došao u nezgodnoj situaciji za Igokeu nakon poraza u regionalnoj ligi.

“Sigurno da je došao u malo težoj situaciji za nas. Zato se nismo puno ni radovali jer nismo ostvarili primarni cilj u ABA ligi. Ipak uvijek je drago kada se osvoji trofej pogotovo što smo igrali kod kuće. Mislim da će nam značiti puno za samopouzdanje pogoto nakon ove dvije utakmice. Mislim da će nas ovo dosta dići”, rekao je kapiten Igokee Vuk Radivojević, koji je u finalu dao dva poena.

Trener Dragan Nikolić slaže se sa igračima da će im Kup dosta značiti na polju samopouzdanja.

“To je bila ideja. Hvala vodećim ljudima kluba što su organizovali Kup. Prvi je razlog da ga osvojimo i donosimo pehare velikom klubu kao što je Igokea. To smo uradili, a drugi da steknemo samopouzdanje. Povratak Vilijamsa, dolazak Musića i još su se podigli neki igrači. Uz to igrali smo na domaćem terenu, a prije početka sam rekao sala u Laktašima će biti ili naše svetilište ili gubilište”.

foto:Nikola Vuruna/Igokea

About The Author

Možda ste propustili