Ostoja Mijailović: “Bez pritisaka, ponašajmo se sportski”

Nakon odigranog 14. kola u ABA j.t.d. ligi, i komentara prvog čovjeka KK Mornar, Đorđija Pavićevića, kojim se u pitanje dovodi regularnost pobjede Partizana nad istoimenim klubom, kao i regularnost uslova u kojima je utakmica odigrana, predsjednik KK Partizan NIS, Ostoja Mijailović želi da ukaže na sljedeće:

-Prema odluci disciplinskog sudije, Partizan NIS je za utakmicu koja se igrala 05.01. bio kažnjen igranjem pred praznim tribinama, izuzev partera 4, partera B, bijele lože, VIP lože i plave lože, koje su prema spomenutoj odluci bile otvorene. Zbog toga, sa čuđenjem konstatujem da prvi čovjek Mornara nije imao pravu informaciju ili nije do kraja pročitao odluku disciplinskog sudije

Koristim priliku da podsjetim javnost zbog čega je klub bio kažnjen i da je neprimjereno ponašanje publike na meču Partizan NIS – Cedevita, zapravo bila reakcija na pojedine sudijske odluke. Nakon utakmice, klub se nije tim povodom oglašavao, već je prihvatio ishod utakmice koja je za Partizan bila od izuzetno velike važnosti, kao i potom izrečenu kaznu.

U ime KK Partizan NIS pozivam sve klubove da ne vrše pritisak na sudije i sudijsku organizaciju jer je podrška Istoku Remsu i sudijskoj organizaciji data od strane svih klubova na Skupštini ABA j.t.d. lige

Istovremeno, koristim priliku da konstatujem kako je stil obraćanja javnosti od strane Đorđija Pavićevića veoma prepoznatljiv, ali i da izrazim nadu da će se i gospodin Pavićević i njegovi savjetnici, u nastavku šampionata uzdržavati od pritisaka ove vrste.

Ovim obraćanjem, ne želim da osporim ničije pravo na žalbu, niti želim da prejudiciram eventualni ishod iste, ali još jednom pozivam sve klubove da se ponašaju u skladu sa sportskim načelima, čvrsto uvjeren da je pobjeda Partizana u 14. kolu ABA j.t.d. lige, nesporna.

Želim da ovom prilikom čestitam igračima i stručnom štabu KK Mornar na odličnoj igri koju su prikazali u subotnjem meču i zahvalim im se na fer i sportskom ponašanju-.

Sportski pozdrav,

Ostoja Mijailović

predsjednik KK Partizan NIS

foto:KKPartizan

About The Author

Možda ste propustili