Nismo zaslužili da prođemo u TOP 8! Navijači jesu…

Izjava trenera Partizana nakon poraza od Ritasa.

Poenima Parahovskog u posljednjoj sekundi meča, Partizan je izgubio od Ritasa 77:78 , a kolo prije kraja izgubio je i sve šanse da se nađe među osam najboljih ekipa Evrokupa. Poslije meča Andrea Trinkijeri, trener Partizana je konstatovao da njegov tim nije zaslužio da ide dalje.

“Čestitke Ritasu. Teška utakmica, očekivano. Bili su bolji, ali smo bili u stanju da preokrenemo u posljednjoj dionici. Vodili smo jedan razlike na posjed do kraja. Nismo odbranili koš na 2.7 sekundi do kraja, nismo zaslužili da pobijedimoNe mogu lagati, nismo zaslužili da idemo u TOP 8. Nismo uspjeli da odbranimo napad. Trudili smo se, dali sve od sebe. Ali, kada dvije iste situacije nismo u stanju da uradimo prave stvari”, rekao je Trinkijeri, koji je pohvalio sjajnu atmosferu:

“Naši navijači su spremni za TOP 8, a mi nismo. Ne kažem to jer sam ljut i bijesan. To mi je izazov da budemo bolji. Košarka je igra – malo šah, malo tijelo. Neki put zajedno. U Monaku smo igrali sa srcem, sa m..ma, ali sada nismo zaslužili pobjedu. Naši navijači su spremni za sve. Teško je sada. Lako je upirati prstom ko je kriv. Ova utakmica može da bude tačka preokreta. Svi zajedno dišemo isti vazduh“, rekao je Trinkijeri.

Novinare je zanimalo da li je imperativ pobjede sputao možda njegove igrače.

“U životu se mora samo umrijeti, ali što kasnije to bolje. Imperativ za ovu ekipu je da svaki dan nosi dres ponosom. Inače ćemo napraviti zlo. Ako je nejo kriv, ja sam, nema problema. Ali, imperativ nije dobra riječ. Imperativ je da nađem tri pametne rečenice igračima sutra na treningu“.

Trener gostiju Dainijus Adomaitis bio je zadovoljan nakon pobjede. Njegova ekipa je na sličan način dva puta poražena od Albe ove sezone.

“Momci su odradili sjajan posao u jednoj od najboljih košarkaških atmosfera u Evropi. Veliko je zadovoljstvo igrati u ovakvom ambijentu. Hvala navijačima na tome”, pohvalio je publiku Adomaitis i nastavio analizu utakmice.

“Ključ je što smo kontrolisali skok, jesmo grešili u situacijama, ali smo kontrolisali ritam. U posljednjoj četvritini je Partizan imao ofanzivni skokove, postizao poene, vratio se u utakmicu i to je napravilo razliku u njihovu korist. Ipak, najbitnije je da smo izdržali mentalno da se do kraja nosimo sa ovakvim navijačima i da pobijedimo. Imali smo dva ovakva meča sa Albom, defanzivne posjede da dobijemo i gubili smo oba puta. Nekada je sreća potrebna, kao što je Partizan sada bio blizu i izgubio je”.

foto:printscreen/youtube/KKPartizan

About The Author

Možda ste propustili