Nismo nosili šljemove da se branimo u Baru

Tek u trećem pokušaju Igokea je slavila pobjedu u Baru nad Mornarom i mirno otišla na reprezentativnu pauzu, tokom koje će se spremati za susret sa Partizanom na svom terenu.

Tim iz Aleksandrovca odigrao je novi meč u NBA ritmu i drugi put zaredom ubacio više od 100 poena, dok su bili nepogriješivi sa linije slobodnih bacanja kada su 21 put bili precizni. Pobjedom su napravili iskorak ka gornjem dijelu tabele i jedna pobjeda ih dijeli od četvrtoplasirane Cedevite.

“Upisali smo jako bitnu pobjedu i otišli sa velikom željom da dobijemo ovu utakmicu jer smo time djelimično nadoknadili tri poraza doživljena na domaćem terenu. Iskoristili smo njihov umor od igranja na dva fronta i cijelo prvo poluvrijeme kontrolisali utakmicu i pored 14 izgubljenih lopti koje smo ispravljali asistencijama. Znali smo da Barani imaju jako dobre momente na utakmici kada ubace u veću brzinu, ali dosta zavise od šuta za tri poena, kada ne znaš odakle prijeti veća opasnost jer imaju šestoricu odličnih šutera. Nismo nosili šljemove da se branimo, već da jako igramo i smanjimo njihove dobre minute, u čemu smo i uspjeli”, izjavio je trener Igokee Žarko Milaković za “Glas Srpske”.

Osim sa linije slobodnih bacanja, Igokea je imala odlične procente u šutu iz igre, pa je za tri poena gađala 56 odsto, a za dva 54.

“I u porazu od Cedevite pokazali smo da smo u dobroj šuterskoj formi, dok smo i sada imali jako dobru selekciju u napadu. Pored velike pobjede, nisam u potpunosti zadovoljan i ima prostora za napredak, odnosno da se ekipa saživi. To ćemo ostvariti ako dovoljno dugo zajedno treniramo, što do sada nismo imali priliku zbog promjena u timu”, kazao je Milaković.

Odnos skokova bio je na strani gostiju, koji su imali 37 uhvaćenih lopti naspram 23 domaćina.

“Oni sa svojim rosterom nemaju posebnu inicijativu za ofanzivnim skokom, pa smo pokupili mnogo lopti pod našim košem i imali priliku da razvijemo polukontre”, dodao je Milaković.

Poslije jednodnevne pauze, vraćaju se u dvoranu i nastavljaju da treniraju.

“Bićemo oslabljeni za Tomislava Zubčića i Darka Talića, koji su sa reprezentacijama Hrvatske, odnosno BiH, ali ćemo to pokušati da nadoknadimo. Čeka nas Partizan, kojem je susret sa nama takođe izuzetno važan, a poslije toga imamo još tri veoma teška meča “, rekao je Milaković.

Foto Mornar Media Pro

About The Author

Možda ste propustili