Nikolić: Iznad pojedinca mora da bude kolektiv

Novi trener Igokee o ambicijama, klubu, igračima….

Dragan Nikolić u ponedjeljak je preuzeo Igokeu i odradio je prve treninge. Treći je trener Igokee ove sezone, a najveći problem u dosadašnjih 12. kola je bila igra u odbrani.

“Sigurno da ekipa ima veliki napadački potencijal i talenat. Taj dio apsolutno nije sporan. Rano je poslije dva treninga pričati o tome šta sve nedostaje ekipi individualno i timski, ali jasno je da je jedan od problema odbrana. Momci moraju da imaju svijest da se do pobjeda u košarci stiže dobrom igrom u odbrani, a ne samo talentom. Moraju da razumiju da moraju mnogo da rade u odbrani kako bi napravili dobre rezultate”, rekao je Nikolić za Blic.

U sastavu ekipe iz Laktaša nalazi se nekoliko zvučnih evropskih imena kao što su Latavijus Vilijams, Oliver Lafajet, Tomislav Zubčić koji su igrali Evroligu, koliko teško će biti naterati takve igrače da igraju odbranu?

“Moraju da rade na sportskom moralu, moraju da imaju svijest da ovaj momenat u kom se nalazi ekipa nije dobar. Moraju da budu svjesni da će iznad pojedinca morati da bude kolektiv za dobrobit tima i svih nas koji radimo u njemu, samo tako možemo stići do dobrog rezultata”.

Dosta ekipa ima identičan skor 4-8, među njima i Igokea, pa očigledno je da ekipu čeka borba za opstanak u regionalnom takmičenju?

“Igokea mora da ostane u ligi, ja o tome ni ne razmišljam, kako je nama tako je i drugima. Do kraja je ostalo 10 kola težak rapsored nam slijedi, no idemo od utakmice do utakmice, izvlačićemo maksimum, jer samo tako možemo da ostvarimo cilj”, kaže Nikolić, koji je zadovoljan uslovima za rad.

“Moram da kažem da sam poprilično zadovoljan što sam došao u ovako organizovan klub, koji vode odlični ljudi. Zadovoljan sam i srećan na ukazanoj šansi i drago mi je što se na čelu kluba nalaze ozbiljni ljudi, ovo je veliki izazov u mojoj karijeri. Mogu da obećam da ću svojim entuzijazmom i energijom dati sve od sebe da Igokea ostvari što bolje rezultate”, zaključio je Nikolić.

foto:KKIgokea

About The Author

Možda ste propustili