Nenadić: Spreman na sve

Nemanja Nenadić govorio za naš portal.

Nemanja Nenadić je debitovao za novi klub Crvenu zvezdu u zvaničnom meču. U debiju došao je do trofeja Superkupa ABA lige na turniru u Laktašima. Pretohdna dva meča protiv Olimpije i Cedevite gledao je pored terena.

U finalu je odigrao dobro. Igrao je na pozicijama jedan i dva. Za 14 minuta na parketu dao je osam poena, imao dva skoka i pet asistencija, a dao je dobar doprinos i u odbrani pošto je “ukrao” tri lopte.

“Mislim da je odbrana bila ključ svega. Nismo dozvolili Budućnosti da puno šutira. Primili smo samo tri – četiri trojke od Danila Nikolića i poslije smo oh zatvorili i to je bio ključ uspjeha, kao i naša tranzicija, koja je bila na vrhunskom nivou. Danas smo mi pogodili šuteve za tri poena, sutra će neka druga ekipa i mislim da je to irelevantno. Mislim da je odbrana bila ključ”, rekao je na početku razgovora za naš portal Nenadić, koji je u Zvezdu došao iz FMP-a.

Publiku je digao na noge trojkom u posljednjem sekundu prvog poluvremena.

“Taman je bila neka njihova mini serija i kad postignete takvu trojku uđete u drugo poluvrijeme sa 25 razlike, a ne sa 20-22 i to može biti ključno. Kao tim smo funkcionisali vrhunski”, kaže igrač, koji je rođen prije 24 godine u Beogradu.

Zvezda ove sezone ima ekipu od 15 kvalitetnih košarkaša. O svojoj ulozi u novom timu kaže kako je spreman na sve.

“Znate kako, ja sam uvijek spreman i uvijek idem na maksimalne ciljeve. Šta god trener bude od mene tražio ja ću biti tu da ispunim. Da li odbrana, asistencije ili šta god za ekipu”.

Karijeru je gradio kroz Tamiš, Pirot, Vojvodinu i Dunav prije nego što je potpisao za FMP.

“Ja sam prije svega čovjek, koji se na početku zadovoljava malim stvarima, ali u sebi želim što više da postignem. Mislim da mi karijera za sada ide u dobrom pravcu i poruka mlađim igračima da nikad ne preskaču stepenice u svom razvoju. Samo će vas vratiti nazad. Uvijek se treba zadovoljiti malim stvarima – mislim da je to ključ”.

Nenadić je igrač, koji u svojoj igri dosta koristi prodor, dok je trenutno trend da igrači ispaljuju što više šuteva. I lakše je nema puno kontakta.

“Ja sam više igrač koji traži prodor i tražim da se u utakmicu uvedem nekim lakšim poenima. Da li je to ključ ili ne ne znam.Tako sam trenirao i eto taj stil mi odgovara. Ima puno kontakta, ali naviknete se. Često ne bude ni faula, ali idete dalje na faul koš, a nekad dobijete samo koš. Meni to prija i dobro se osjećam”.

foto:Nenad Vuruna, KK Igokea

About The Author

Možda ste propustili