Neće ni novi ni bilo koji trener da zagradi koš, skoči, trči i igra odbranu

Žarko Milaković nije više trener Igokee.

Milakoviću je meč protiv Mege bio posljednji na klupi vicešampiona BiH. Naslijediće ga Dragan Nikolić.

Sada već bivšeg trenera Igokee kontaktirali smo da prokomentariše najnovije odluke kluba.

“Ako uzmemo u obzir da niko od vas nije ni pitao, a ni potvrdio da li sam privremeno ili stalno riješenje, a ovdje sam već petu sezonu i da je svaki trener privremen samo zavisi od ideje i ambicije kluba, strpljenja i na kraju rezultata od kojih svako od nas trenera živi. Moj posao je bio rad sa mladjim selekcijama i formiranje mladjih selekcija, njihov razvoj i selektiranje. Na zahtjev kluba, a na tudje odabire selekcije sam bio u službi kluba i tako se postavljam”, rekao je za naš portal Milaković.

U šest utakmica ABA lige zabilježio je pobjede protiv Olimpije kući i Mornara u gostima, te je poražen od Cedevite, Mege i Zadra u gostima, te Partizana na domaćem terenu.

“Radio sam odgovorno i maksimalno, zato i osjećam odgovornost, od šest utakmica četiri gostovanja i dvije pobjede. Ništa manje i ništa više od prvog trenera, koji je imao takođe šest utakmica od kojih su četri bile domaće i zabilježene su dvije pobjede”.

Osnovni problem u igri Igokee od početka sezone je odgovornost i odbrana.

“Neće ni novi ni bilo koji trener da zagradi koš, skoči, trči i igra odbranu za igrače, samo je pitanje da li će igrači imati reakciju i fokus pošto su smijenili dva trenera. Da se ne gledaju kroz poene, preskaču, kao ni konkurenciju izmedju sebe. Oni su izvođači. Igokea sigurno ne treba da ima strah od ispadanja, dolaze Cibona, Mornar i Zadar idu Krki i utakmice koje se sigurno mogu pobijediti su Olimpija i FMP u gostima”, kaže nam Milaković iza kojeg je burna 2018. godina.

“Jeste počela je osvajanjem Kupa Republike Srpske sa juniorskom ekipom Student Igokee, potom smo bili juniorski prvaci Republike Srpske treću godinu za redom, bili smo treći u juniorskoj ABA ligi, viceprvaci smo BiH, bio sam i šampion Evrope sa juniorima Srbije, pa pomoćni pa prvi trener u ABA ligi, sve je to stalo u ovu godinu”.

Za kraj nas je zanimalo da li ostaje kao pomoćni trener pošto se u medijima pojavila ta informacija?

“Vidjećemo”, kratko je odgovorio Milaković.

Foto.Kosarka24.ba

 

About The Author

Možda ste propustili