Najvažnije da smo pobijedili

Izjave trenera Igokee i Cibona poslije meča u Laktašima.

Igokea je na debiju novog trenera Dragana Nikolića pobijedila Cibonu 87:69 u meču 13. kola ABA lige. Novi trener zadovoljan pobjedom i prijemom u Laktašima.

“Najvažnije da smo pobijedili i da su momci pokazali reakciju da mogu da izgledaju bolje. Hvala na dobrim prijemu, i podršku koju sam imao prethodnim dana i još jednom želim da se zahvalim igračima što su pokazali bolje lice i stigli do važne pobjede”, rekao je na početku Nikolić, koji je pobjedu posvetio preminulom Ranku Bulatoviću, koji je bio blizak sa njim i njegovom porodicom.

U odnosu na prthodne utakmice Igokea je primila manje poena.

“Neću da se vraćam u prošlost, krenuli smo od nule, pobijedili smo jer su igrači preuzeli sportski moral. To što je bila pre bilo je. Igokea je neke utakmice pobjeđivala neke gubila. Ispoštovali smo defanzivno dosta stvari u odbrani, ofanzivno ne. Vidio sam i probleme, i timski i indivudalono koje ćemo rješavati. Odlučili smo da probamo da branimo Ljubičića i Markotu, da probamo da zaustavimo njihovu saradnju i brine me što smo gubili lopte na prenosu na pola terena. Gubili smo lopte kao junirski tim na naš organizovan napad. Ostvarili smo prednost u skoku, bila nam je ideja da zatvorimo dva ključna igrača”.

Latavijus Vilijams je odigrao samo dva minuta, a Nikolić je posebno istakao role Ilića i Miloševića.

“Latavijus Vilijams povreda, nije mogao da se vrati na teren. Milošević i Ilić su našli igru, prepoznavali neke situacije što me raduje jer su nam to igrači koji su izuzetno važni defanzivno. Možda su malo i nagrađeni i to me raduje. Drago mi je što su i mladi ušli na teren”.

Trener gostiju Ivan Velić razlog poraza vidi u velikim oscilacijama njegove ekipe.

“Igokea je očigledno više željela pobjedu, vjerovatno isprovocirana dolaskom novog trenera. Mi smo odigrali dosta lošu utakmicu, imali smo prevelike oscilacije. Prvu četvrtinu odigrali smo jako dobro. U drugoj smo imali totalni pad, primili 34 poena. U trećoj smo se vratili u meč ali nismo imali ni snage ni pameti da uđemo u neizvjesnu završnicu. Razlog tome je skraćena rotacija jer znate da smo došli bez dva amerikanca i na pozicijama dva i pet tražimo rešenja”.

Foto:Nenad Vuruna/Igokea

About The Author

Možda ste propustili