Mušić: Kup veliki motiv

Bolji start sezone u Ligi BiH košarkašice Orlova nisu mogle ni da zamisle.

Poslije osam odigranih kola Banjalučanke imaju svih sedam pobjeda, baš kao i aktuelni šampion Banovići, sa kojima dijele prvo mjesto na tabeli.

Eekipa ostala bez prvog trenera Slaviše Ožegovića, koji je otišao u Kinu, a  brigu o igračicama preuzela je Aleksandra Mušić, koja je ranije bila njegov asistent i vodila juniorski tim.

“Naš jedini cilj bio je da idemo iz utakmice u utakmicu i pokušamo upisati što više pobjeda. Stigli smo do brojke sedam, čime smo prezadovoljni. Imali smo solidan raspored i dobili utakmice koje smo očekivali da ćemo pobijediti. Međutim, ono što je specifično i što podvlačim svima je da je tek sedmo kolo i prvi dio prvenstva nije završen. Samo kod košarkašica je takva situacija da prvi dio lige bude razvučen, dok je recimo kod košarkaša na rasporedu 14. kolo. Tek je četvrtina prvenstva i zanimljivi mečevi tek nas čekaju jer će takmičenje krenuti po ubrzanom postupku i igraćemo dva susreta sedmično. Biće igran plej-of i ubijeđena sam da ćemo biti među prve četiri ekipe”, izjavila je Mušićeva za “Glas Srpske”.

Ulogu glavnog trenera preuzela je oko Nove godine i uprava joj je dala povjerenje da ekipu vodi do kraja sezone.

“Nije bilo planirano da trener ode u ovom periodu, već krajem sezone, ali tako je ispalo jer su ljudi iz Kine to tražili. Nisam zatečena, mada se sve brzo desilo. Sada mi se malo poklapaju termini treninga i utakmica juniorskog i seniorskog tima i to je jedini problem koji imamo, mada sve rješavamo u hodu. Dobro poznajem tim u kojem su naše igračice i gdje sve imaju priliku da se dokažu. Biće još dosta utakmica do kraja i sigurna sam da će sve dobiti priliku”.

Prema njenom mišljenju, liga BiH sve je slabija iz sezone u sezonu.

“Problem leži u finansijama jer sve djevojke koje nešto znaju brzo se odluče da prihvate ponudu inostranog kluba, tako da smo mi na gubitku jer ne možemo da im pariramo. Banovići su jedina ekipa koja ima ozbiljan budžet, što se vidi iz njihovog sastava i mogu sebi da priušte igranje u regionalnoj ligi, te da ciljano dovode igračice”.

Prvi trofej ove sezone već je stigao u vitrine Orlova i to Kup Republike Srpske. To im je treći trofej u tom takmičenju, čime su izborile nastup na završnom turniru Kupa BiH.

“Kup je jedan od pokazatelja da dobro radimo i osvajanje pehara velika je satisfakcija za sve nas. To nam je dalo veliki motiv da nastavimo sa pobjedama u nastavku sezone”, kazala je Mušićeva.

foto:ŽKK Orlovi

About The Author

Možda ste propustili