Moram da radim s njim i on će postati igrač

Trener Crvene zvezde namkon plasmana u polufinale Superkupa.

Zvezda je odigrala dva različita poluvremena protiv Olimpije. U prvom je primila 42, a u drugom 18 poena i prošla u polufinale.

“Ne možemo da krenemo u utakmicu tako što ćemo u prvih 10 minuta primiti 28 poena, ni od koga. Olimpija je kvalitetan tim, ali ne može tako… Otkriću vam šta sam rekao igračima u svlačionici. Ako ste daleko i ne igrate agresivno, pravićete faulove. Ja tražim da odbrana bude agresivna, ali ne na dva metra od igrača, jer onda ne možeš da odreaguješ i napad može da radi šta hoće. Nisam zadovoljan ovom utakmicom. Rezultat izgleda mnogo drugačije, ali Zvezda mora da podigne nivo svoje ekipe od prvog do 40. minuta. Jer, Evrokup je mala Evroliga, sa mnogo jakih timova, a i ABA liga nije kao što je bila prošle sezone, nego je mnogo jača. Ako hoćemo nešto da uradimo, moramo da budemo koncentrisani svih 40 minuta. Pogotovo naši mladi igrači”, rekao je Tomić.

Apostrofirao je Borišu Simanića.

“Moram da radim sa njim i on će postati igrač. Ja vam dajem riječ da će on biti vođa na poziciji ‘četiri’ u Crvenoj zvezdi. Ali, oni moraju da rade i da reaguju na terenu kao igrači. Ne da se spušta glava dole ako se napravi jedna greška. Ne samo Simanić, nego i Radanov, pa i Dobrić, koji nije neki iskusan igrač. Ima mnogo onih kojima je potrebna i moja i pomoć svih. To je naš posao i mi ćemo se boriti za sve njih, ali mora bolje da se radi”.

foto:printscreen/youtube

About The Author

Možda ste propustili