Moka: Tomić nije trener, Trinkijeri je donio nešto

Zoran Slavnić prokomentarisao dešavanja u sprskoj košarci.

Slavniću je simpatičan trener Partizana Italijan Andrea Trinkijeri, koji je  prvi je strani trener koji je sjeo na klupu “crno-bijelih”.

“Lično mi je simpatičan i nosi jugoslovenske gene, majka mu je Riječanka. Dao je atipične izjave za većinu trenera. Vidi se da je vispren i dao je veliki doprinos napretku Partizana. Da li je to kratkoročno ili dugoročno, vidjećemo uskoro. Ne smeta mi što je došao strani trener i globalizam treba da iznjedri sve najbolje. Bosmanovo pravilo to je uništilo. Uvijek podsjećam na Čelzi koji je na teren izašao sa 11 stranih igrača i time se izgubio identitet fudbalera iz te zemlje. Trinkijeri je donio nešto, ali ćemo vidjeti da li je na kratko ili drugo vrijeme”, rekao je Slavnić za “Glas Srpske”.

Ove sezone oba beogradska kluba završila su takmičenje već u drugoj fazi Evrokupa, što u taboru “crveno-bijelih” nisu očekivali.

“Za Partizan ne mogu ništa da kažem, jer su promijenili trenera mada su malo zakasnili sa time i onda se vadili, ali su platili ceh ranijih poraza. Kad su me pitali za Zvezdu, rekao sam da je u košarci teško biti bez trenera. Rekli su mi da je Milan Tomić trener. Tomić je izuzetan košarkaški radnik, ne trener. Zvezda nastavlja sa praksom da je poligon za vježbanje i pogledajte ko je tu sve prošao, pa su svi otišli i više ih nigdje nema. Evropa je ozbiljna stvar kada se igra košarka i tu se ne može vježbati. Zvezdaš sam i želim da uspije, ali imam pravo da kažem šta mislim”, naglasio je Slavnić.

foto:kosarka24.ba

About The Author

Možda ste propustili