Moj prvi trening bio je sa fudbalskom loptom

Bogdan Bogdanović govorio o ambicijama.

Dok se čeka povratak na perket srpskog asa u dresu Sakramenta, njegov klub objavio je kratak video, koji su ljetos snimali u Beogradu i počecima Bogdana Bogdanovića, sa dosta sagovornika iz svijeta košarke, koji su govorili o značaju košarke za Srbiju i o Bogdanovićevoj ljubavi i posvećenosti ovom sportu.

“Moj prvi trening bio je sa fudbalskom loptom. Nisam imao drugu. I sve ostalo na meni bilo je vezano za fudbal – patike, šorc. Ali, košarka mi je postala prva stvar na koju pomišljam ujutru, protiv koga ću da igram, sa kim ću pričati”, prisjetio se početaka Bogdanović.

Išao je u karijeri kokak po korak.

“Prvo je bilo da dođem do seniorskog nivoa. Onda da se borim za mjesto u timu, pa za pobjedu u jednom meču, onda za titulu. Potom da se preselim u veći klub i ponovim sve. I onda da odem u NBA i opet isto. Tako pristupam, to me gura naprijed. Moj san je bio da dođem do NBA, ali sada mi je cilj osvajanje. Nisam tip koji će samo da sanja o odlasku. To je kul, ali taj san je gotov”.

Govorio je i o dočeku poslije Svjetskog prvenstva 2014, kada je Srbija osvojila srebro.

“Nevjerovatno. Sto hiljada ljudi na ulicama, sve gori, svi luduju, plaču. Mnogo je emocija. Znate osjećaj kada vam otkažu ruke i noge. Ja im se zahvaljujem, a ne znam ni šta da radim”

Sa reprezentacijom nije ispunio sve ciljeve.

“San mi je bio da osvojim sve. Nedostaje mi titula u NBA i zlato sa reprezentacijom. Onda ću uspjeti”.

https://twitter.com/SacramentoKings/status/1060019009230229506

foto-kosarka24.ba

About The Author

Možda ste propustili