Milvoki otpustio Teletovića

Mirza Teletović nije više član Milvoki Baksa.

Teletović je ove sezone odigrao samo deset utakmica za Milvoki zbog problema sa plućnom embolijom. U dogovoru sa klubom odlučeno ja da saradnja bude prekinuta, kako bi Milvoki mogao angažovati Brendona Dženingsa.

“Zdravlje naših igrača je naša najveća briga. Milvoki Baksi i Mirza Teletović, zajedno sa timskim doktorima, radili su na ovome zajedno još od decembra, da bi izvukli najbolje iz ove situacije sa Mirzom. Kao rezultat svega, svi ćemo nastaviti svojim putem. Zaista cijenimo doprinos koji je Mirza dao našoj ekipi i želimo mu da živi zdravo sa svojom porodicom”,rekao je generalni menadžer Milvokija Džon Horst.

Teletović je ove sezone u deset mečeva prosječno postizao sedam poena.U NBA je odigrao 324 utakmice za Bruklin,Finiks i Milvoki. U NBA karijeri ima prosjek od 8,1 poena i 3,2 skoka po meču.

“I ja bih se htio zahvaliti čelnicima i medicinskom ‘stafu’ Milvoki Baksa, koji su bili maksimalno posvećeni mom oporavku i koji su se trudili da sve prođe u najboljem redu. Razilazimo se u prijateljskim odnosima. Što se tiče mog oporavka, on ide jako dobro, a moje stanje prate najbolji specijalisti“, izjavio je Teletović i dodao kako ne razmišlja o kraju karijere.

“Moram da kažem da moja karijera još nije gotova, kako se spekulisalo. U narednim mjesecima maksimalno ću se posvetiti vraćanju u formu, kako bi bio fizički spreman kada se odlučim vratiti na parket. Za sada pratim košarku ‘sa parkinga'”, rekao je Teletović.

foto.nba.com

About The Author

Možda ste propustili