Tomić: Da se plašim izazova ostao bih kod kuće

KK Crvena zvezda mts predstavio je novog šefa stručnog štaba.

Milan Tomić je u petak potpisao trogodišnji ugovor sa crveno-bijelima.

Dan kasnije održano i zvanično predstavljanje.

’’Prvo bih htio da kažem da mi je veoma drago da sam se vratio u rodni grad Beograd da nastavim da radim svoj posao i zahvaljujem se gospodinu Nebojši Čoviću na tome. Poslije 25 godina u Atini, eto kako život ide, pojavila se Crvena zvezda i šansa da je preuzemem. Pokušaćemo da igramo dobru, kvalitetnu košarku, atraktivnu. Pozivam navijače da dođu u dvoranu, da budu naš šesti igrač jer iz iskustva znam da nikome nije ugodno kada dođu u halu da igraju protiv Crvene zvezde’’, rekao je Milan Tomić, koji se ne plaši izazova.

’’Da se plašim izazova, ja bih bio kod kuće. Ko ima straha, taj ostaje kući’’, istakao je Tomić.

Novinare je zanimao stil igre koji će da forsira.

’’Košarku morate da vidite na terenu. Kvalitetna košarka zahtijeva mnogo stvari, a prije svega dobar rad na treningu. Trebalo bi nam tri sata da pričamo detaljnije o tome’’, rekao je novi trener Crvene zvezde koji je potom prokomentarisao grupu u Evrokupu i takmičenje u ABA ligi:

’’U Evrokupu ne treba potcijeniti nijedan tim. Sigurno da je mnogo jači nego prošle godine i ima puno evroligaških ekipa. Treba prvo da spremimo naš tim pa tek onda da gledamo protivnike. Ukoliko imamo povjerenja u svoju ekipu, mi i navijači, onda će sve biti mnogo lakše. Biće i teških utakmica i teških putovanja. ABA liga će isto biti jača nego prošle godine. To mi je veoma zanimljivo. Što je teže, to je interesantnije’’

Tomić je potom govorio o razlogu dolaska u Crvenu zvezdu:

’’U mojoj glavi prije tri ili četiri godine sam bio spreman da počnem samostalnu karijeru i to je bio moj cilj. Crvena zvezda je veliki izazov za mene i veliki klub koji ima mnogo navijača. Meni je bilo lako da odlučim’’, rekao je Tomić.

Što se tiče igračkog kadra za narednu sezoni nije mogao ništa konkretno da kaže.

’’U vezi igrača, sigurno je da ćete imati informaciju kada bude došlo vrijeme. Sigurno je da radimo na tome. U prvom trenutku kada budemo potpisali nekog igrača, mi ćemo vas obavijestiti. Što se tiče stručnog štaba, isti je odgovor kao i igrači. Nemamo razloga ništa da krijemo, svako ima svoj posao i nema potrebe da se spekuliše o tome. Što se tiče igrača FMP-a, mislim da smo odgovorili već vezano za roster. U ovom trenutku nemamo šta da vam kažemo. Imaćete automatski informaciju, čim potpišemo nekog igrača’’, rekao je Tomić.

foto:kkcrvenazvezda.rs

About The Author

Možda ste propustili