Milaković: Fokus domaći teren

Košarkaši Igokee u osmom kolu ABA lige dočekuju Olimpiju.

Igokea je ove sezone samo jednom slavila na domaćem terenu i to protiv Krke. Poraženi su od Mege, Budućnosti i FMP-a.

Pred duel sa šampionom Slovenije došla su dva nova igrača, ali je pitanje koliki će biti njihov doprinos u prvom meču obzirom da će sa ekipom odraditi par treninga.

U petak im gostuje Olimpija u meču osmog kola, a novi trener Žarko Milaković poručuje da će ima trebati velika energija kako bi došli do treće pobjede ove sezone. Tradicija je na strani Igokee. U dosadašnjih sedam duela ova dva tima u Laktašima Olimpija ne zna za pobjedu.

“Potrebna nam je velika energija na terenu da pokušamo da izgradimo svoju igru. To ove i prošle sedmice pokušavamo kroz treninge. Moramo da stavimo fokus na domaći teren jer ove sezone kod kuće nismo pokazivali najbolje igre. Mi smo svaki dan u ovoj sali i moramo da branimo i kroz odbranu da gradimo te stvari. Kroz defanzivu da izgradimo našu igru i energetski da budemo na nivou više nego na prethodnim utakmicama. Mislim da je to neki recept za dobru igru. Da najprije gledamo sebe ne potcjenjujući Olimpiju. Ključ i kvalitet je na našeoj strani”, rekao je Milaković.

Slaže se da postoji pritisak da se utakmica dobije, ali ne misli da je ovaj meč od presudnog značaja za sezonu.

“Naravno da pritisak postoji i treba da postoji. ABA liga je jako nezgodna liga generalno. Posebno ove godine jer osam timova je promjenjivo od početak sezone. Olimpija je napravila jedan novi koncept i igraju dobro, ali nemaju rezultat. Igraju na tri fornta i to je jako zahtjevno. Mislim da dosta ekipa igra ispod očekivanja sa početka sezone. Sezona je duga ima još utakmica da se igra i svako može da dobije svakoga u ovoj ligi. Jeste bitna utakmica, jeste pritisak veliki, ali ima još da se igra”.

Sava Lešić igraće protiv bivšeg kluba.

“Dolazi nam jedna utakmica možda najvažnija do sada. Nismo možda u nekom ritmu koji smo željeli od početka sezone, ali mislim da smo iz treninga u trening sve bolji. Mislim da je ovo utakmica, koja bi mogla biti ključna za nastavak sezone. Olimpija je jedna dobra ekipa, ali ni oni u zadnje vrijeme ne igraju na nivou koji bi željeli tako da samim tim nam šanse rastu. Moramo da budemo skoncentrisani i da u meč uđemo mirnih glava i da pokušamo da trijumfujemo na kraju.

Dalibor Ilić dobija šansu ove sezone. Slično razmišlja kao stariji saigrač Lešić šred meča protiv Olimpije.

“Sigurno da je bi to mogla biti ključna utakmica za nas.Nismo u nekom ritmu, ali mislim a smo dobra ekipa i da možemo dosta toga napraviti u daljnjem takmičenju. Svakako da nas očekuje teška utakmica, ali mogu da obećam da ćemo dati sve od sebe da trijumfujemo protiv Olimpije”.

Ilić je zadovoljan kako napreduje u timu, pošto mu je ovo prva seniorska sezona u ABA ligi u kojoj odbija šansu.

“Meni je ovo prva sezona i zadovolljstvo mi je da radim na treninzima i da kroz treninge dobijam minute. Zadovoljan sam i želim na terenu da pokažem da sam zaslužio svaki minut”.

Meč Igokea – Olimpija igraće se u petak u Laktašima od 20 časova.

foto:Nenad Vuruna/Igokea

About The Author

Možda ste propustili