Veliki sam navijač Partizana, otac mi je nosio crno-bijeli dres

Iskusni ljudi kažu da neke uspomene nemaju cijenu. I, bez sumnje su u pravu.

Dječaci i djevojčice okupljeni na terenima košarkaškog kluba Partizan u srcu Kalemegdana tokom sunčanog i lijepog subotnjeg popodneva imali razlog više da pokažu šta su i koliko naučili dosad. Osim činjenice da su bili učesnici košarkaškog kampa Sakramentove zvijezde Bogdana Bogdanovića, mladi košarkaši i košarkašice imali su priliku da vide, upoznaju i druže se sa asovima poput Nikole Jokića, Nikole Vučevića, Nemanje Nedovića, Novice Veličkovića, Vladimira Štimca, Radeta Zagorca… Ukratko, stvarali su slike koje će pamtiti cijelog života.

Mnogi od njih, vjerovatno, nisu bili svjesni da je među svim tim zvezdama svjetske, evropske i srpske košarke i neko ko je njihov stopama koračao do prije samo nekoliko godina. Mario Nakić možda sada nije bio u centru pažnje kao njegove starije kolege, ali pošto nosi etiketu jednog od najtalentovanijih košarkaša svoje generacije, izvjesno je da će i rođeni Beograđanin jednog dana postati nečiji idol i uzor.

Iako je u startu bio pomalo rezervisan, uspjeli smo da smekšamo mladu nadu Kraljevskog kluba da izdvoji nekoliko minuta i za početak nam otkrije kako mu izgleda sve ono što je Bogdan Bogdanović pripremio za klince na Kališu?

“Odlično je! Bogdanova odluka da organizuje ovaj kamp samo pokazuje koliko je on dobar i skroman momak, jer želi da vrati narodu djelić onoga što su oni njemu pružili, a djeci da omogući da budu dio ovakvog projekta“, priča Nakić za mozzartsport i nastavlja:

“Lijepo je vidjeti ih na terenima gdje smo i Bogdan i ja trenirali kao igrači Partizana. Mogao sam ovde da dođem i kao učesnik (smijeh). Kamp je super, ima odlične trenere i uslove“.

Povratak na ove terene vjerovatno ti budi posebne emocije?

“Naravno. Uvijek pričam da mi je jako drago što sam iz Partizana otišao u Real, jer sam prije toga bio u Zemunu i tada nisam ni razmišljao o tome da ću doći do Reala. Zato mi je drago što sam bar tu jednu godinu proveo u Realu. Veliki sam navijač Partizana, otac mi je nosio crno-bijeli dres. Trenirali smo stalno ljeti na ovim terenima i jako mi je drago što sam mogao ponovo da budem ovde“.

Imao si izvanrednu sezonu u opremi juniorskog pogona Real Madrid, osvojili ste evropsku titulu, a ti si bio najkorisniji igrač završnog turnira. Pretpostavljam da su ti se sada složile emocije, kako gledaš na sve što se dogodilo?

“To je nešto za šta smo radili cijele sezone. Bili smo favoriti prije kvalifikacionog i završnog turnira. Na Evroligin turnir dolaze najbolje ekipe s najboljim igračima. Prošle godine smo izgubili od kasnijeg osvajača (Ritas prim. aut.). Svakog dana smo razmišljali o tome i radili da se ne ponovi isti scenario. Došli smo, odigrali najbolje što možemo i svaku utakmicu smo odigrali baš, baš dobro“, kaže nam Nakić i dodaje:

“Bili smo psihički mnogo jaki. Definitivno jači od ostalih ekipa, kao i individualno. Kao ekipa smo igrali dobro, što nam je bilo važno. Sezona iz snova“.

Poslije velikog proboja Luke Dončića, sada cijela srpska košarkaška javnost željno iščekuje i tebe da odeš u prvi tim Reala…

“Nije lako! Da bi se izborio za šansu u prvom timu Reala mora jako da se radi svakodnevno. Moraš da budeš strpljiv, jer to je ipak Real, klub koji je stalno na vrhu. Ostalo mi je još mnogo, mnogo da radim kako bih dostigao ono što je Luka napravio“.

Kada si već pominjao težak rad, videli smo da si trenirao s Milošem Teodosićem?

“Tea poznajem dosta dugo. Baš smo dobri prijatelji. Stalno, kad god mogu, iskoristim priliku da treniram s njim. On je jedan od mojih omiljenih igrača i nevjerovatan je osjećaj samo kada si na terenu s jednim takvim asom i likom“.

Da li te je Teo naučio nekim njegovim forama i fintama?

“Od njega stvarno mnogo toga može da se nauči. Mnogo toga me je već dosad naučio. Zahvalan sam i njemu što mi je dao priliku da treniram s njim. Svaki detalj na kojem smo radili mi je detaljno objašnjen. Ili stanem pa ga pitam, ili mi on priđe i pokaže na šta treba da obratim pažnju. Veliki je profesionalac i zaista mi je mnogo učinio. Hvala mu na tome“.

Hoćeš gledati da pokupiš neki detalj i od Nikole Jokića ili Vučevića?

“Moram da pitam Joku kako baca one lopte bez gledanja. To izgleda fantastično kada se gleda fantastično. Koristim svaku priliku da starije i iskusnije igrače od sebe pitam sve što imam, kako bih unaprijedio svoju igru. To su NBA zvijezde, oni su ovo sve već prošli“.

O reprezentaciji i odluci da li će u budućnosti nositi dres Srbije, Hrvatske ili možda Španije nije želio. Razumjeli smo njegovu molbu da tu temu (zasad) preskočimo. Biće vremena da se i o tome priča…

foto:printscreen/youtube

About The Author

Možda ste propustili