Manu zvanično legenda (VIDEO)

San Antonio Sparsi povukli dres sa brojm 20 koji je nosio Manu Đinobili.

Nakon pobjede nad Klivlendom 116:110 uslijedila je ceremonija i klub je povukao dres Manua Đinobilija sa brojem 20.

Argentinac, koji se prošle godine oprostio od košarke, cijelu NBA karijeru (16 sezona)  je proveo u San Antoniju sa kojima je osvojio četiri šampionska prstena 2003, 2005, 2007. i 2014. godine.

Manu je dva puta igrao na Ol Staru (2005, 2011), a u karijeri je bio i šampion Evrolige 2001. godine sa Kinderom, ima zlato sa Olimpijskih igara 2004. i srebro sa Svjetskog prvenstva 2002. godine u Indijanapolisu.

“Kažem vam, ja sam istinski srećnik. Podeljene su mi nevjerovatne karte. Na meni je bilo samo da ih dobro odigram. To je bilo sve što je trebalo da uradim. Prvi put kada sam izašao na teren i kada sam čuo kako navijate i skandirate moje ime, imao sam osjećaj da ću da poletim”, rekao je Manu.

Trener San Antonija Greg Popović je priznao jednu interesantnu stvar.

“Vjerujte, nisam psovao dok njega nisam upoznao! Mi smo takav klub, svi smo bili potrebni jedni drugima. Da nije bilo Manua, ne bismo ništa ni osvojili. Sve se to dogodilo zahvaljujući njemu. Bio je odvažan, divlji, i radio je stvari zahvaljujući kojima smo pobjeđivali. S vremena na vreme je testirao moje strpljenje, ali vremenom sam shvatio da će nam dati mnogo više ako ga jednostavno pustim da igra. Nisu mu bili potrebni moji savjeti. Bio je sitan, mršavi momak koji bi se zaletao na mnogo jače od sebe. Padao bi i ustajao”.

https://www.youtube.com/watch?v=7pYW2k7Ykjc

Foto:printscreen/youtube

About The Author

Možda ste propustili