Kovačević: KS BiH ne pravi kuće

Siniša Kovačević direktor reprezentacije BiH još jednom o Nemanji Gordiću.

Nemanja Gordić nije se pojavio na posljednja dva okupljanja reprezentacije BiH. Siniša Kovačević direktor reprezentacije BiH još jednom je morao objašnjavati situaciju oko košarkaša Budućnosti.

“Nemanja Gordić je problem koji traje deset godina. Slučaj oko kuće je bio aktuelan i na taj način je htio da ubrza neke stvari, ali KSBiH nije institucija koja pravi kuće. Vidio sam ga prije 15 dana i on i dalje želi da igra za našu reprezentaciju, to je sigurno”.

I novi predsjednik KS BiH Mirza Teletović se dotakao teme, a spomenuo je i primjer Nihada Đedovića koji je svojevremeno sam finansirao smještaj i pripreme reprezentacije.

“Kod Nihada se dešavala situacija da nije bio u potpunosti oporavljen, ali su ga forsirali da igra uprkos povredi. Morate shvatiti da igrači žive od ugovora u svojim klubovima. Zamislite koji je tada pritisak na njega bio u svom klubu. Treba čovjeka isto razumjeti. On je recimo svojevremeno platio svima nama hotel budući da u njega nismo mogli ući. To dovoljno govori o njemu. NBA takođe pravi probleme. Meni nisu nekada dozvoljavali da igram i šta sad. Od čega da živim. Gordić je pet puta bio opovrijeđen u reprezentaciji i svake godine je zbog toga gubio 300.000 evra na ugovor. Nikome ništa neću obećati ako to neću ostvariti, tako je i u slučaju njegove nekretnine na koju se poziva”.

foto:

About The Author

Možda ste propustili