Kovačević: Bosnić pravi izbor

Vedran Bosnić pravi je izbor za selektora BiH poručuju iz KS BiH.

Vedran Bosnić u ponedjeljak je imenovan sa novog selektora BiH. Na klupi će naslijediti Jasmina Repešu, koji je reprezentaciju vodio na dva meča, pošto se zbog zdrvstvenih razloga morao povući Duško Vujošević.

Komisija u sastavu Tihomir Mustapić, Mirza Teletović, Dalibor Miloš i Siniša Kovačević odlučila je šansu dati Bosniću, koji je prije BiH vodio selekciju Švedske.

“Sa Jasminom Repešom se nismo uspjeli dogovoriti zbog njegovih obaveza od ranije. Imali smo sužen broj kandidata, ali selektor je morala biti osoba s vizijom, spremna da radi s mladim košarkašima. Mislim da je Bosnić dobar izbor. Njegovi prethodni rezultati su nam olakšali donošenje odluke i smatramo da je on dugoročno rješenje, da izabere mlade igrače s kojima će pokušati izboriti nastup na idućem evropskom prvenstvu.Razgovarali smo sa njim kao i s drugim kandidatima i uvjerili se u njegovu viziju reprezentacije BiH. U narednom periodu ćemo dati priliku mladim igračima, da bi vidjeli s čime rapolažemo. Vjerujem da će selektor pozvati još neke igrače da bi se uvjerio u njihov kvalitet. Spisak igrača će biti objavljen sutra ili prekosutra”,  rekao je direktor reprezentacije Siniša Kovačević.

Zanimljivo da se Bosnić nije pojavio na predstavljanju iz kako je rečeno privatnih razloga.

foto:fibabasketball

About The Author

Možda ste propustili