Kokoškov:Nisam evropski nego NBA trener

Finiks zvanično predstavio Igora Kokoškova.

Igor Kokoškov je zvanično predstavljen kao novi trener Finiks Sansa. Upriličena je i zvanična konferencija za medije.

“Specijalan dan za mene i familiju, za ženu i porodicu. Iznenađen sam što sam dobio priliku da vodim jedan od najprestižnijih timova, ovo je posao iz snova, izuzetan prestiž! Možda da za godinu dana, ili za nekoliko godina, kažemo da je ovo bio specijalan dan za Finiks. U međuvremenu ćemo videti šta ćemo da radimo. Moramo da pričamo i igramo košarku. Veliki izazov je ispred nas. Nadam se da će za pet godina reći da je ovo bio poseban dan.Radio sam ovde od 2008. do 2013. godine. Imao sam sreću da budem dio pobjedničkog tima, sa Nešom, Hilom, sa Alvinom Džentrijem… “,  rekao je Kokoškov na predstavljanju.

Upitan je za činjenicu što je postavio prvi trener nekog NBA tima, a da nije rođen na tlu Sjeverne Amerike. Kokoškov je uspio i da se našali.

“U Americi kažu da sam inostrani trener. U Evropi čujem komentare kako sam ja američki državljanin. Ne smatram sebe evropskim trenerom, ja sam NBA trener. Uvijek se trudim da svoje slabosti pretvorim u prednosti. Kada govorite o igračima u Evropi i Americi, sve što je bitno je to da se pobjeđuje. Nije važno da li ste inostrani ili Američki trener, jedino što je važno je da li si spreman da budeš trener“, zaključio je Kokoškov.

Novinari su ga pitali i koji je njegov stil košarke.

“Mogućnost da se adaptiram na ono što imamo. Igrali smo sporo u Detroitu i uzeli titulu. U Finiksu je sa Nešom bilo brzo i odlično. Morate da se adaptirate na nove situacije. Sve je u pobedama. Moram da budem spreman da adaptiram na to što imamo”.

foto:AZCentral.com

About The Author

Možda ste propustili