Sopstvenim snagama pa šta bude

OKK Slavija iz Istočnog Sarajeva oslanja se na sopstvene snage.
OKK Slavija iz Istočnog Sarajeva okrenuo se prethodnih sezona stvaranju mladih igrača iz sopstvenog pogona. Izabrali su teži put. Mukotrpan je to proces, ali kada se kvalitetno radi i kada se poslije par godine vide rezultati veliko je zadovoljstvo svih. Od ljudi koji vode klub, trenera, igrača, navijača…
Tako ove sezone u ekipi Gorana Šehovca u Prvoj ligi Republike Srpske igraju dvojica kadeta Dušan Elez i Stefan Simanić te junior Filip Njegovanović i Neven Damjanović. Nisu samo tu da popune broj igrača nego imaju ozbiljne role.
O kvalitetu rada u OKK Slavija, najbolje svjedoče postignuti rezultati u mlađim selekcijama. Taj kvalitet nije mogao ostati neprimijećen, pa su Filip Njegovanović i Dušan Elez pozvani u reprezentaciju BiH. Filip je dobio i pozivnicu reprezentacije Srbije.
“Ako želite da uspijete, veoma je važno ko će vas naučiti prve korake. Mi smo svoje košarkaške korake napravili u Slaviji, i na tome smo zahvalni i klubu i trenerima koji su nas naučili ne samo kašarkaškim potezima, nego i životu, odnosu prema drugima, timskom radu”, rekao nam je Njegovanović.
Trenutno u klubu ima oko 60 dječaka. Stefan Stanić zadužen je za rad u školi košarke i pionirima, dok sa kadetima i juniorima koji su uglavnom i seniorski tim radi Goran Šehovac. 
Slavija je počela sa upisom novih članova pa ako živite u Istočnom Sarajevu i blizini i imate klince zainteresovane za košarku znate šta je činiti.
foto:košarka24.ba

About The Author

Možda ste propustili