Jurčenko grubo prekršio kodeks

Goran Jurčenko danas je zvanično razriješen dužnosti pomoćnika selektora ženske seniorske košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Jurčenko je tokom mini-priprema  reprezentacije BiH grubo prekršio kodeks ponašanja tokom boravka na okupljanjima državnih reprezentacije, te je radi toga i udaljen iz kampa reprezentacije piše na portalu KS BiH.

Sa ovom odlukom upoznat je prvo Goran Jurčenko, a potom i selektor Goran Lojo, team manager Razija Mujanović, košarkašice koje se nalaze na okupljanju, te čelnici KS BiH.

Kao što je poznato podmlađena reprezentacija BiH nalazi se na mini-pripremama, gdje je prema odluci saveza data prilika mlađim djevojkama i onim koje nisu imale preveliku minutažu kako bi se uz par iskusnijih reprezentativki pokušale nametnuti za naredni ciklus kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo.

Pred selekcijom BiH su, nakon susreta sa Srbijom i Crnom Gorom, još dva susreta sa Hrvatskom, a potom slijedi odlazak u Češku na turnir, čime će biti i završene pripreme. Selekciju će tokom preostalog perioda priprema voditi selektor Goran Lojo, dok će ime novog pomoćnika, biti naknadno objavljeno.

foto:kosarka24.ba

About The Author

Možda ste propustili