Juniori Srbije otputovali u Letoniju. Ilić kapiten

Muška juniorska reprezentacija Srbije, igrači rođeni 2000. godine i mlađi, otputovala je danas na Evropsko prvenstvo koje će se od 28. jula do 5. avgusta održati u Letoniji.

Mladi tim Srbije mečeve u grupi „D“ protiv selekcija Litvanije, Crne Gore i Ukrajine igraće u Lijepaji, dok će se mečevi završne faze šampionata igrati u Rigi.

Selektor Aleksandar Bućan zadovoljan je urađenim u pripremnom periodu u kojem su njegovi izabranici imali dovoljan broj kontrolnih mečeva kroz koje su podizali nivo forme i uigranosti.

“Iza nas je 38 dana priprema i sedam pripremnih utakmica, gdje smo imali sjajne uslove za rad. Kroz utakmice i trenažni proces smo pokušali da odredimo smjer i način igre na takmičenju. Sigurni smo da nam predhodni period daje za pravo da imamo svoje ambicije, ali isto tako i želju da uđemo u takmičenje maksimalno motivisani i podređeni timskom uspjehu”, jasan je Aleksandar Bućan.

Selektor srpskih juniora uvjeren je da ova generacija može da ostvari bolji rezultat nego na prethodnim takmičenjima:

“Šampionat otvaramo utakmicom protiv Litvanije, sigurno ozbiljnim kandidatom za medalju, što je dobro, jer rezultat te utakmice nema presudan takmičarski značaj. Sistem takmičenja je takav gdje sve ekipe iz grupe prolaze dalje i stavlja se najveći fokus na nokaut fazu, na utakmicu osmine, a zatim i četvrtfinala. U toj fazi takmičenja želja nam je da izbjegnemo prije svega u osmini finala Španiju i Finsku. Njemačka je osvojila u ovoj generaciji nezvanivno prvenstvo svijeta u Manhajmu prije samo nekoliko mjeseci. Mi smo imali prilike u pripremnim utakmicama da se uvjerimo u kvalitet Turske, Francuske, Rusije. Na kadetskom prvenstvu Evrope medalje su osvojili Španija, Litvanija i Turska dok smo mi završili takmičenje kao deseti. Nismo u ovoj generaciji igrača postizali zapaženije rezultate do sada, ali smo maksimalno motivisani da to u Letoniji promijenimo”, zaključio je selektor Bućan.

Kapiten selekcije Srbije na ovom šampionatu biće košarkaš Igokee Dalibor Ilić.

Srbiju će na Evropskom prvenstvu u Letoniji predstavljati sljedećih 12 igrača: Pavle Kuzmanović, Altin Islamović, Luka Cerovina, Bogdan Nedeljković, Marko Pecarski, Bogdan Rutešić, Zoran Paunović, Arijan Lakić, Toma Vasiljević, Dalibor Ilić, Uroš Trifunović i Filip Petrušev.

U Stručnom štabu selektora Bućana, nalaze se pomoćni treneri Žarko Milaković i Bojan Salatić, fizioterapeut Aljoša Ljubičić, kao i tim menadžer Viktor Antić.

foto:kss

About The Author

Možda ste propustili