Jubilej: Trideset godina od Minhena

Na današnji dan prije 30 godina Jugoplastika u Minhenu osvojila prvu od tri titule šampiona Evrope.

Jugopastika je sve iznenadila i u Minhenu na Fajnal foru pobijedila u finalu Makabi 75:69. 

U finalu Dino Rađa je imao 20 poena i 10 skokova, Toni Kukoč je dao 18, Duško Ivanović 12, Goran Sobin 11, Zoran Sretenović 7,Luka Pavićević 4, Žan tabak 2, i Velimir Perasović je dao jedan poen. Na klupi je bio Božidar Maljković.

“Kako samo vrime leti. 30 godina je proslo. Dan danas kad promislin na taj dan najezin se. Kad bi mora u ciloj svojoj karijeri izabrat bas jedan dan i trofej definitivno bi to bija Minhen. I sad mi je svaka dlaka ka strela. Kakva ekipa, kakvi ljudi, sportasi, radnici,profesionalci, dobricine, zajebanti, ma svega je tu bilo. Najvridnije od svega sta san sa svima i danas u odlicnin odnosima. To nema cijene. Bozo,Kosta,Joza,Toni,Sreto,Peras,Sobin,Dusko,Jozo,Lujo,Peco,Teo i moja malenkost. Ekipa za HOF”, napisao je Dino Rađa.

“Mi smo tada još bili dica. Nismo znali ni razumili što smo napravili. Valjda smo zato i igrali tako dobro! Bili smo neopterećeni, drugi su više bili pod pritiskom. Mi smo “igrali” košarku. Imali smo po 19-20 godina, mislili smo da će ako izgubimo bit’ još dosta takvih prilika. Tada sam se osjeća sigurno. Da se posli igralo još tri dana i dalje bi bilo pet-šest razlike za nas i opet bismo ih dobili! Imali smo sve konce u svojim rukama. Naravno, jedva smo čekali da više sve završi i da konačno počnemo slaviti”, rekao je Kukoč prisjećajući se Minhena.

foto:printscreen/youtube

About The Author

Možda ste propustili