Pandža: Zašto ne druga ABA

Josip Pandža nakon poraza od Igokee.

Ekipa Kaknja doživjela je prvi poraz u “Ligi 6” u trećem kolu. U Laktašima su poraženi od Igokee 91:75.

Trener Kaknja Josip Pandža zna uzroke poraza.

“Oni su ubacili u brzinu više. Mi nismo znali da odgovorimo trčanjem prema nazad u drugom poluvremenu. Dali su veliki broj poena iz kontre, čak su davali poene kad smo mi poentirali brzo na drugoj strani. To su razlozi poraza. Jako loše vraćanje u odbranu”, rekao je na naš portal trener Kaknja.

“Ušli smo u njihov ritam. U prvom poluvremenu smo uspjeli da igramo košarku koja nama odgovara sa pozicionim napadom. Uspjeli smo da ih usporimo. Nismo uspjeli do kraja. Nismo ni očekivali neki spektakl ovde. Žao mi je što nismo veći dio utakmice bili u egalu. Mislim da smo zaslužili. Nekim svojim greškama smo poklonili Igokei veliku razliku. Ovaj meč smo zaboravili okrećemo se narednim utamicama. Važno nam je da dobijamo utakmice kući”.

Od ove sezone titula u BiH ne znači put u ABA ligu, pošto će bez obzira na plasman Igokea igrati regionalno takmičenje. Zanimljiva je borba za dvije pozicije, koje vode u Drugu ABA ligu.

“Za razliku od nekih prijašnjih godina kada je titula donosila mjesto u ABA ligi, sad tri mjesta vode negdje, pa postoji takmičarska draž. Sa te strane je jako zanimljivo igrati tu ligu, koja je podjednaka i jako neizvjesna. Odavno nije bilo više klubova da su konkurentni. Igokea je dosta jača, ali ostali klubovi imaju svoj kvalitet. U jednom danu svako svakog može da dobije”.

U Kaknju još nisu načisto da li bi igrali Drugu ABA ligu ako je izbore kroz Ligu BiH. Odnosno imaju li ambicije da idu u Drugu ABA ligu.

“Iskreno nismo razmišljali. Mi smo ambiciju imali da uđemo u Ligu za prvaka. To smo ostvarili. Igrali smo finale Kupa, što je jedan vrhunski rezultat. Idemo kolo po kolo i nekim poštenim radom i poštenim odnosom i dobrim igrama, ja se nadam da ćemo ići među četiri ekipe, a ako se ukaže prilika zašto ne i među tri”, rekao nam je trener Kaknja.

foto:kosarka24.ba

About The Author

Možda ste propustili