Još 100 dana do EP u Srbiji

Ostalo je još 100 dana do početka Evropskog prvenstva za košarkašice, čiji će domaćini biti Srbija i Letonija (27. jun – 7. jul)!

Ovim povodom, u utorak 19. marta 2019. godine u podne, u tri srpska grada domaćina – Beogradu, Nišu i Zrenjaninu, svečano je počelo odbrojavanje do najvećeg sportskog događaja u Srbiji u 2019. godini.

Na platou ispred TC “Ušće” u Beogradu, u rad je simbolično pušten sat na kome će se prikazivati odbrojavanje sve do početka EP. Sat su aktivirali potpredsjednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture RS i predsednica Organizacionog odbora Evropskog prvenstva u košarci za seniorke 2019. prof. dr Zorana Mihajlović, ministar omladine i sporta RS i potpredsjednik Organizacionog odobora EP u košarci za seniorke Vanja Udovičić, predsjednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović, potpredsjednik KSS za žensku košarku Ana Joković i gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić.

Ambasador EP 2019 za košarkašice Nataša Kovačević simbolično je ubacila loptu u koš i tako obilježila početak odbrojavanja…

“Okupili smo se danas da bismo obilježili sto dana do početka Evropskog prvenstva. Grupne faze će se odigrati u Nišu i Zrenjaninu, a najbolje ekipe će da se bore za medalje u Beogradkoj areni. Organizovati ovaj događaj je veoma ozbiljna stvar i sigurno ne bismo mogli to da uradimo bez velike pomoći i podrške Vlade Srbije, Ministarstva sporta i omladine i gradova domaćina Niša, Zrenjanina i Beograda. Iskreno se nadam da ćemo da uživamo u odličnoj organizaciji, dobrim utakmicama i da ćemo našoj reprezentaciji pomoći da stigne do završne faze”, poručio je Danilović.

Foto:kss

About The Author

Možda ste propustili