Jokić: Da se ugledamo na Dalas

Dan za medije u NBA.

U NBA dan rezervisan za medije. Svi igrači i treneri na raspolaganju su za izjave. U Denveru svakako najveće interesovanje je za Nikolu Jokića, koji je ovo ljeto potpisao ugovor vrijedan 148 miliona dolara.

Jokić nije krio ambicije.

“Tim na koji bismo mogli da se ugledamo je tim Dalasa (2011) koji je osvojio skoro titulu. Nisu imali supertim, ali je on bio veoma, veoma dobar. Možda bismo mogli da budemo kao oni. Ne možemo da dozvolimo da gubimo od loših timova. Posebno kod kuće. Ne možemo da dozvolimo da timovi dođu ovde i da nas ‘preskoče”, rekao je Jokić.

Smatra da će naredne sezone igrati mnogo bolje u odbrani za razliku od prethodne sezone.

“Moje lično mišljenje je da smo prošle godine bili mnogo bolji u odbrani nego prije dve sezone. Sada samo želim da moji saigrači i ja budemo bolji u odbrani nego prethodne. Možda ćemo biti najbolji odbrambeni tim u ligi, nikada ne znate…”.

Govorio o osećaju sa kojim je tokom proljeća napustio SAD, pošto njegov tim nije izborio plej of.

Trebalo je da dođemo tamo (u plej-of), ali nismo tamo završili. To je ostavilo gorak ukus u našim ustima. Mislim da je potrebno da zapamtimo taj poraz“.

Tokom ljeta, Jokić je u Somboru ponovo ugostio trenera Majka Melouna.

Meloun je bio kod mene i najviše hteo da jede… mnogo. Šalim se (osmeh). On hoće da budem agresivan, da budem glasan. Da budem vođa“.

foto:Denver Nuggets

About The Author

Možda ste propustili