“Iznad obruča” – omaž nezaboravnoj Igokenoj generaciji

U Banjaluci promicija filma “Iznad obruča”.

Igokea je u sezoni 2012/2013 došla do najvećeg uspjeha. Bila je najbolja ekipa u ligaškom dijelu ABA lige.

Po tadašnjim pravilima regionalnog takmičenja trebala je ići u Evroligu. Kad je bilo jasno da će Igokea u Evroligu onda su nastala nova tumačenja pravila i ono što su izborili na parketu oduzeto im je administrativnim putem.

U sjećanje na tu sjajnu sezonu u produkciji RTRS snimlljen je dokumentarni filma “Iznad obruča”, koji govori o toj sezoni.

U subotu je u Banjauci bila promocija filma, a na jednom mjestu opet su zajedno bili trener Dragan Bajić, pomoćnici Zoran Petković i Milutin Latinčić, te Branko Jorović, Milan Dozet, Filip Adamović, Milijan Bocka, Aleksandar Radukić, Miloš Komatina, Nebojša Joksimović.

Dragan Bajić sa sjetom je gledao film.

“Lijepa priča, sa tužnim završetkom kako za klub tako za igrače i trenere. Živjeli smo san da igramo Evroligu, da postanem evroligaški trener, ali neko nas je prije vremena probudio. Ostaje žal, ali sa ponosom gledamo na tu sezonu”, rekao je trener Igokee iz te sezone Dragan Bajić.

Milan Dozet je kao kapiten predvodio ekipu te sezone.

“Moj prvi osjećaj je tužan. Tužan zato što smo tim filmom stavili tačku na tu sezonu. Na sva neka naša druženja, utakmice…Mislim da smo sve rekli to je bio naš maksimum. Bili smo iznenađenje za sve osim za nas. Znali smo da smo naporno radili, znali smo koliko vrijedimo. U pripremama za tu sezonu pobijedili smo sve evroligaške ekipa sa kojima samo igrali i puni samopouzdanja smo ušli u sezonu i odlično igrali te sezone, tako da dugo je vremena prošlo od toga i ovo je bio lijep podsjetnik”, rekao je Dozet.

foto:koarka24.ba

About The Author

Možda ste propustili