Hrvatska traži selektora

Ivica Skelin nije više selektor Hrvatske.

Znalo se poslije utakmice protiv Holandije, a od danas je i zvanično, poslije Upravnog odbora  – Ivica Skelin nije više selektor reprezentacije Hrvatske.

Skroman učinak u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo uz poraze od Holandije i Rumunije koštali su posla Skelina,koji se može posvetiti vođenju ekipe Splita.

“Kako nisu ispunjeni ciljevi zacrtani prilikom angažmana selektora Muške seniorske reprezentacije, odnosno, nije postignut očekivani rezultat nakon prva dva kruga kvalifikacija za Svjetski kup 2019, selektor Ivica Skelin i Hrvatski košarkaški savez zajednički su donijeli odluku o sporazumnom raskidu ugovora. Gospodin Skelin se zahvalio na ukazanom povjerenju te saradnji i podršci tokom proteklog razdoblja”, saopštio je Hrvatski košarkaški savez, u čijim je prostorijama danas održana 19. sjednica Upravnog odbora.

Hrvatska je pod njegovim vodstvom u grupi D kvalifikacija za SP u Kini 2019. izgubila od Holandije (68:61), Italije (64:80) i Rumunije (56:58), nakon čega je savladana Holandija u Zadru  82:78.

foto:fiba.com

About The Author

Možda ste propustili