Igra Zvezda, a ne stranci i domaći

Izjava trenera Crvene zvezde Milana Tomića nakon pobjede protiv Partizana.

Zvezda vodi 1:0 u polufinalu plej ofa ABA lige. nakon velike borbe i produžetka pobijedili su Partizan 106:101.

’’Utakmica je bila sigurno onakva kako smo očekivali. Teška kao i svaki derbi, a pogotovo što je prva utakmica na našem terenu gdje smo imali veći pritisak. Htio bih prije svega da se zahvalim našim navijačima jer su oni 40 minuta bili zaista naš šesti igrač. U trenutku kada smo i gubili 11 razlike nisu prestajali da bodre ekipu i u ovom trenutku mogu da im kažem da su bili i da jesu najbolji u Evropi”, rekao je trener Zvezde Milan Tomić.

Tomić ističe da je ključni momenat bio u trećoj četvrtini kada se njegova ekipa vratila iz “minusa”.

“Bitan momenat je bio u trećoj četvrtini, kada se povrijedio Reglend. Pokušao je, svaka mu čast, čestitam mu, pokušao je da odigra na početku treće četvrtine, ali nije mogao. To je bio momenat gdje se Partizan odmakao na dvocifrenu razliku. Imali smo još dva igrača koji su odigrali pod bolovima. Filipa (Čovića) kada vidite biće vam jasno. Odigrao je 17 minuta sa velikim bolom u ramenu, bio je jedan od ključnih za večerašnju pobjedu. Ovo je bila najteža utakmica, najbitnija, nije da nisu bitna i sljedeća, ali najbitnije je da smo poveli 1:0 i da treba da se spremimo da sledeće subote odigramo na njihovom terenu”.

Čović, Davidovac, Dobrić su odradili fantastičan posao…

“Fenomenalno su odigrali. Ali molim vas čemu stalno to pominjanje domaći strani i igrači. Pa, svi radimo za Crvenu zvezdu. Zvezda je ispred svih. Morate da shvatite da nema odvajanja domaćih i stranih igrača. Svi radimo za Zvezdu. Jedan smo tim, hoćemo u Evroligu svi zajedno. Igra Zvezda, a ne stranci i domaći. To je Zvezda i taj košarkaški klub će biti i sa domaćim i sa stranim igračima”. 

Foto:printscreen/youtube

About The Author

Možda ste propustili