Izbor je samo jedan u “meču odluke”

Igokea u nedjelju u posljednjem kolu ligaškog dijela ABA lige dočekuje Zadar.

Aleksandrovčani u posljednjem kolu zavise od sebe najprije. Ako pobijede Zadar ne mogu u baraž i završavaju sa takmičarskom košarkom za ovu sezonu. Završavaju sezoni i ako izgube, a Krka pobijedi Olimpiju. Igraće baraž za opstanak ukoliko izgube od Zadra, a Olimpija slavila u Novom Mestu.

Trener Dragan Nikolić nada se pobjedi pred domaćim navijačima.

“Nadam se da ćemo dati najpozitivniji odgovor, a to očekujem da će se desiti na terenu u nedelju. Sami ste vi i još neki drugi, a i mi smo označili da je ovaj meč “meč odluke”. Nadam se da je svakom igraču to u glavi i da zna šta to znači meč odluke, znači to je izbor samo jedan”, rekao je trener Igokee.

Potom je govorio o sastavu Zadra:

“Luka Božić je jedan od najboljih igrača ABA lige, on dovodi loptu do table posebno na low post-u pa i u tranziciji. Litl je izvanredan igrač u izolaciji jedan na jedan, Luka Žorić u priličnoj mjeri skuplja odbranu pa onda i drugi igrači dolaze do izražaja koji se uklapaju. Zbog situacije koje su imali unutar tima malo su promijenili način igre, opredijelili su se na neke druge opcije”.

Recept za pobjedu je energija, želja….

“Sve se svodi na jednu veliku energiju i želju i sam fokus na tu utakmicu. Smatram da mi na svom terenu moramo da se rastrčimo i da pogodimo neke šuteve. Kakav god da je protivnik sa druge strane, mi trebamo da gledamo našu kuću svih 40 minuta i za nas postoji samo jedan izbor.“

Latavijus Vilijams bitan je šraf u igri Igokee.

“U suštini pripremamo se kao i za svaku drugu utakmicu s tim što je za ovu neki poseban fokus, i tako smo počeli od starta radne nedelje i mislim da svi igrači imaju fokus i znamo koliko je bitna ova utakmica. Očekujem da će svi igrači dati svoj maksimum i očekujem pobjedu Igokee.“

Meč Igokea – Zadar igraće se u nedjelju od 17 časova.

foto:kosarka24.ba

About The Author

Možda ste propustili