Igokea: Potruditi se protiv Zadra

Košarkaši Igokee u meču 18.kola ABA lige dočekuju Zadar.

Nakon teškog poraza od FMP-a, Igokei u 18.kolu u goste dolazi ekipa Zadra, za koju će posljednji meč odigrati Džošua Bostik. Trener šampiona BiH, Dragan Bajić, prethodnih dana imao je puno problema sa povrijeđenim igračima.

„Poslije FMP-a imali smo mnogo kadrovskih problema, dva dana pred utakmicu bili smo bez pet igrača u trenažnom procesu. Šibalić i Radivojević su povrijeđeni, Ponjavić i Ljubičić bolesni, a Milošević će zbog povrede skočnog zgloba duže odsustvovati sa terena. Imamo i novog igrača u timu tako da imamo problem u organizaciji igre i u odbrani i u napadu. Od naše prošle utakmice oni su krenuli uzlaznom putanjom. Bili su čak i na pragu plasmana među četiri ekipe ali ih je poraz od Mornara na domaćem terenu udaljio od toga. Mi nismo u najboljoj poziciji i moraćemo uložiti mnogo napora kako bismo izašli pozitivni iz tog meča”, rekao je trener Igokee Dragan Bajić.

Aleksandar Pnjavić vjeruje u pobjedu svog tima.

Ovo nam je prva od dvije utakmice koje igramo pred domaćom publikom i mislim da imamo priliku da dobijemo oba meča, i ovaj protiv Zadra ali i meč protiv Mornara nakon toga. Prije svega želimo da se fokusiramo na Zadar, malo nam je nedostajalo i u gostima da pobijedimo i mislim da potpuno ravnopravno možemo da uđemo u ovaj meč. Zadar je emotivno i fizički ispražnjen, izgubili su od Mornara u borbi za četvrto mjesto. Mi o tome ne treba da razmišljamo, moramo se pripremiti dobro i gledati svoju igru. Spremni smo za tu utakmicu i na domaćem terenu moramo doći do pobjede”, kaže Ponjavić.

Utamica Igokea – Zadar igraće se u ponedjeljak u Laktašima od 18 časova.

foto:kosarka24.ba

About The Author