Igokea: Da vidimo reakciju u odbrani

Košarkaši Igokee u 12. kolu ABA lige gostuju Megi.

Poslije poraza od zadra i Partizana, Igokea ide na noge Megi, koja je takođe vezala dva poraza. U međuvremenu je tim Dejana Milojevića ostala bez najboljeg igrača Goge Bitadzea, koji je pojačao Budućnost. I Igokea je ove sedmice slabija za jednog člana pošto je Domen Lorbek otišao u Olimpiju.

“Idemo sjajnoj ekipi koja igra kvalitetnu sezonu i jako dopadljivu košarku i posljednje dvije utakmice protiv Crvene zvezde i Budućnosti su bile na jednu loptu što dovoljno govori o kvalitetu. Dejan Milojević radi sjajan posao dugi niz godina. Momci igraju bez ikakvog respekta prema protivniku ko god da je ali zaista su tim koji se mora respektovati”, rekao je u najavi meča trener Igokee Žarko Milaković.

Najveći problem u igri njegove ekipe ove sezone je igra u odbrani.

“Mi smo imali dva teška poraza u kojima nismo pokazali ništa u odbrani. Vidjećete a i mi ćemo vidjeti šta smo radili i kakva će biti reakcija na taj segment igre koji je u prethodnim mečevima bio loš.”

Đorđe Milošević očekuje tešku utakmicu.

“Ekipa Mege je zaista mlada i talentovana, Igraju u presingu i kontaktu gotovo svih 40 minuta. Ključ naše pobjede mora biti taj da odgovorimo istom mjerom, od početka agresivno, sa dosta kontakta, presingom i sa mnogo trčanja. Imamo informaciju da je Bitadze otišao u Budućnost što bi svakako moglo Megi napraviti probleme jer se radi o njihovom najkvalitetnijem igraču. Izdvojio bih i Adama Mokoku i ukoliko njega uspijemo da zaustavimo mislim da smo mi bliže pobjedi.” 

Parovi 12. kola ABA lige 

u petak

Zadar – FMP 20.00

u subotu

Cibona – Zvezda 17.00
Partizan – Cedevita 19.00
Mega – Igokea 21.00

u nedelju

Mornar – Olimpija 17.00

u ponedeljak

Krka – Budućnost

Tabela: Zvezda 11-0, Budućnost 8-3, Cedevita 7-4, Mega 7-4, Partizan 6-5, Cibona 5-6, FMP 4-7, Zadar 4-7, Olimpija 4-7, Igokea 4-7, Mornar 3-8, Krka 3-8.

Foto:Nenad Vuruna/Igokea

About The Author

Možda ste propustili