Igokea: Da ovjerimo pobjedu iz Novog Mesta

Košarkaši Igokee u subotu gostuju ekipi FMP-a u meču 17. kola ABA lige.

Pobjedom u prošlom kolu u Novom Mestu, Igokea je gotovo sigurno obezbijedila opstanak, tako da u meč sa FMP-om, koji je ostao bez najboljeg igrača Dragana Apića, mogu ući rastertećenije.

Trener Dragan Nikolić ništa ne prepušta slučaju i traži maksimanu mobilnost u preostalih šest kola.

“Sigurno bitna utakmica i nama i njaima u ovom trenutku. još je šest kola u ABA ligi i ne samo za nas, nego za sve klubove, i one koji se bore za plej of i one  koji se bore za evropu, a za veliku većinu koja strijepi za opstanak je ovo kolo bitno. Još uvek nije ta faza da su presudne utakmice ali ekipe koje sada ostvare pobjedu kupuju sebi mir za završnicu prvenstva. U tom smislu za nas je značajna utakmica. Znamo da FMP igra izuzetno kvalitetno, imaju mladost, dobri su atletski igraju dobro u tranziciji i mi na sve to moramo da odgovorimo čvrstinom.”

Sava Lešić takođe očekuje tešku utakmicu.

“Očekuje nas teška utakmica koja nam dolazi u dobrom momentu jer smo pobijedili Krku u gostima u proškom kolu. Tražimo priliku da tu pobjedu ovjerimo. Znamo da  neće biti lagana utakmica. FMP je mlada ekipa koja igra sa velikom energijom. Iskoristili smo sedmicu da se regenerišemo, da se pripremimo za način igre FMP-a i idemo da pokušamo odigrati dobru utakmicu i postvariti pobjedu.”

PAROVI 17. KOLA:

subota

Cedevita – Crvena zvezda 17.00
Partizan – Mega Bemax 19.00
FMP – Igokea 21.00

nedjelja

Zadar – Krka 19.00

ponedjeljak

Mornar – Cibona 18.00
Olimpija – Budućnost 21.00

TABELA: Zvezda 16-0, Cedevita 11-5, Budućnost 11-5, Partizan 10-6, Mega 9-7, Cibona 7-9, Mornar 6-10, FMP 6-10, Igokea 6-10, Olimpija 5-11, Zadar 5-11, Krka 4-12.

foto:Igokea Nenad Vuruna

About The Author

Možda ste propustili