Sladojević devetu sezonu u nizu predvodi Mladost

Goran Sladojević počinje devetu sezonu na klupi Mladosti.

Najdugovječniji trener u košarkaškoj Ligi BiH je Goran Sladojević trener Mladosti iz Mrkonjić Grada. Prava je rijetkost na prostorima bivše Jugoslavije da se neki trener toliko dugo zadrži u jednom klubu. Poznato je da kada kola krenu nizbrdo lakše je Upravi promijeniti trenera nego igrače. U Mladosti je bilo i uspona i padova, ali Sladojević je ostajao. Tako će košarkaše ovog kluba povesti u novu sezonu.

Sa Sladojevićem smo razgovarali nakon pripremne utakmice njegove ekipe sa Igokeom. Mladost se odlično držala prvo poluvrijeme.

“To je realno. Igokea je kvaliteniiji protivnik. Fali nam u rotaciji jedan igrač. Riječ je o Gavriću, a da li on to može da podnese ne znam.Evidentno je da protiv ovakve ekipe taj jedan igrač puno nedostaje”, rekao nam je Sladojević na početku razgovora i nastavio:

“Ja ću pozitivno da gledan na prvi dio utakmice. Nadam se da ćemo kad budemo malo svježiji da bolje izgledamo. Tu mislim do početka lige, koji je 15. oktobra. Nadam se da ćemo do tog datuma još bolje da izgledamo. Ne u odnosu na Igokeu nego u odnosu na neke druge ekipe, koje su nama rivali. Imamo dosta novih igrača još ih uigravamo”.

A od novajlija istakao se Stefan Mitrović dvadesetdvogodišnji bek, koji je dao 22 poena.

“To je momak, koji nam je stigao iz Vršca. Može da kreira, može da pogodi što pokazuje treću utakmicu u nizu”.

O kvalitetu Ligi BiH ima zanimljiv zapažanje odnosno odgovor na konstantne kritike kako je liga prije bila jača.

“Ljudska bića se boje budućnosti i sve što ide naprijed mi govorimo kako je prije bilo bolje. U principu nije tako. Prave se opravdanja. Život ide dalje sve se mijenja, sve je mnogo modernije. Prije je bilo kada neko može da zakuca, kažu nemamo šta tražiti protiv njega”.

foto:kosarka24.ba

About The Author

Možda ste propustili