Evroliga odgovorila Himkiju

Evroliga odgovorila na žalbu Himkija.

CSKA je sa 3:1 u pobjedama bio bolji od Himkija i izborio je plasman na Fajnal for u Beogradu. Sporna je bila četvrta utakmica u kojoj je Čarls Dženkins postigao poene u finišu meča, ali su sudije loptu vratile pod koš i napad Himkija je morao da krene ispočetka.

Ipak, malo prije njegovog koša sudija su zaustavile igru pošto je Himki još na 20 sekundi zatražio izmjenu koja je po poravila mogla da se izvrši na 5,7 sekundi do kraja.

Iz Himkija su se žalili Evroligi na ovu odluku sudija, a danas je stigao i zvaničan dgovor.

Poslije analize svih izvještaja možemo da potvrdimo da je Tajler Hanikat tražio izmjenu na 20,7 sekundi do kraja meča. Kako izmjena nije otkazana od strane Himkija, zvuk za izmjenu se oglasio na 5,1 sekundi do kraja (poslije koša Higinsa). Sudije nisu čule taj zvuk i glavni arbitar pustio je da se igra nesvjestan zahtjeva za izmjenu. Kada je čovjek zadužen za mjerenje vremena skrenuo pažnju sudiji na to, on je zaustavio vrijeme. Domaći sastav odbio je da izvrši izmjenu nakon što im je ona ponuđena, a sve po zahtjevu Hanikata na 20 sekundi do kraja. Kako bi otklonili dalje odlaganje, sudije su odlučile nastave igru bez zatražene izmjene“, piše u saopštenju Evrolige.

foto:euroleague.net

About The Author

Možda ste propustili