Dva vozača malo jača

Ambasador ABA Lige i jedan od najboljih košarkaša Evrope svih vremena, Žarko Paspalj, uspeo je da se sa svojih 207 centimetara “spakuje” na suvozačevo sedište u improvizovanom automobilu “Yugo”, dok je za volanom bio šest centimetara viši Radoslav Nesterović.

Dvojica gorostasa u minijaturnom modelu odmah su privukli pažnju posetilaca SPORTO konferencije, koja se održava u Portorožu i okuplja stručnjake iz sporta i marketinga iz cijelog regiona. Bilo je tu osmjeha, šale, i podsećanja na Paspaljevu mladost, kada su košarkaši vozili upravo modele iz fabrike “Zastava” iz Kragujevca piše “Blic.rs”

“Te godine kada smo mi došli u Partizan sjećam se da je Divac vozio “Juga”, i to je u tom momentu, osim što je bio jako mali i uzan, ništa drugo nije bilo čudno, jer je “Jugo” još važio za auto koji se relativno dobro snalazi na putevima. Takvo je vrijeme bilo, u skladu sa novcima koje smo imali”, rekao je Paspalj, koji je tokom nedelje u Portorožu učestvovao na konferenciji posvećenoj ABA ligi i promovisao vrijednosti najznačajnijeg sportskog regionalnog takmičenja.

Dosta je bilo zanimljivih epizoda sa Divcem i njegovim “Jugom” u glavnoj ulozi, nastavlja Žarko, kroz osmjeh.

“Bio je relativno dobro očuvan automobil. Sve dok ga u jednom momentu moj dobri, pokojni brat nije uhvatio pod svoje i relativno brzo razriješio drumske sudbine. U skladu sa novcem kog nije bilo puno, svi smo se ipak slatko navozali sa onim što smo tada imali”.

Već neko vrijeme Žarkov izbor, kada je reč o četvorotočkašima, sasvim je jasan.

“Bez ABA Lige nema kvalitetne košarke na Ex-Ju prostorima, i vjerujem da je to svima jasno. Takmičenje omogućava mladim igračima optimalne uslove za razvoj, liga je besplatna, odnosno pokriva sve troškove klubovima kada je riječ o putovanjima na mečeve, smještaju, sudijama, i po tome je jedinstvena u Evropi. To je liga koja ima najviše skauta iz NBA u cijelom svetu, i govori da klubovi imaju talente sa kojima je potrebno raditi i stvarati im prilike da dostignu viši nivo u jednom kvalitetnom nadmetanju sa dobrim protivnicima”.

Paspalj se sreo i sa Nesterovićem, sa kojim se srdačno ispričao nakon “vožnje” u Jugu.

foto:sporto

About The Author

Možda ste propustili