Vujošević: Zasluženo idemo u drugi krug

Duško Vujošević poslije poraza od Belgije.

Porazima od Francuske i Belgije selekcija BiH završila je prvi krug kvalifikacija za Mundobasket. Bez obzira na poraze ide u narednu rundu kvalifikacija.

“Čestitam Belgiji na pobjedi. Moram da kažem da smo se pripremali u jako složenim uslovima, što zbog povreda, što zbog situacije sa NBA-om, kada je ovaj prozor zakazan pet dana nakon drafta. Imali smo dva NBA igrača koji nemaju ugovore – Nurkića i Musu. Imali smo neopravdanih izostanaka, imali smo deset izostanaka. Bosna je mala država koja je trpila veliki odliv igrača, prije svega u Hrvatsku i Srbiju. Sada je to počelo da se dešava sa Turskom. Tako da je za nas svaki igrač važan i teško da možemo nadoknaditi jednog igrača, a ne deset”, rekao je poslije meča u Atverpenu selektor BiH Duško Vujošević i nastavio:

“Doživjeli smo težak poraz od Francuske i neki su pokušali da od toga poraza naprave našu sliku. Moram da kažem da je ova mlada reprezentacija u vrlo teškim uslovima, prije svega materijalnim, u najtežoj grupi, gdje su bili Francuska, Rusija, Belgija i Bosna uspjela ostvariti dvije pobjede i proći dalje. Toliko je imao i prvak Evrope – Slovenija”. 

BiH takmičenje nastavlja u grupi K sa selekcijama Francuske, Rusije, Češke, Finske i Bugarske.

“Zahvaljujem se igračima koji su u ovom teškom trenutku imali karaktera i osjetili obavezu da se odazovu. Ponosan sam kako su večeras igrali protiv jedne reprezenatacije koja je izuzetno snažna, na gostujućem terenu i poslije jednog teškog poraza. Pokazali smo da iako nismo pobijedili, zasluženo idemo u drugi krug”, rekao je nakon utakmice selektor Vujošević.

foto:printscreen/youtube

About The Author

Možda ste propustili