Dragana Domuzin: Nadam se A selekciji

Jedna od mladih sportistkinja u BiH na koju posebno treba obratiti pažnju u budućnosti je košarkašica banjalučkih Orlova Dragana Domuzin (18).

Banjalučanka koja je ostavila snažan trag u omladinskim selekcijama BiH ove sezone igra u sjajnoj formi, a statistički je među najkorisnijim igračicama bh. prvenstva.

“Orlice” ove sezone igraju iznad svih očekivanja. Osvojile su Kup Republike Srpske, trenutno su drugoplasirana ekipa prvenstva sa jednim porazom, a plasirale su se i u završnicu Kupa BiH, koja se održava za vikend u Banovićima. U polufinalu će se u subotu sastati sa ekipom Plej-ofa.

“Prezadovoljne smo kako teče sezona. U ekipi vlada harmonija kao nikada do sada, a to potvrđuju naši rezultati. Za vikend nam slijedi polufinale Kupa i ja se iskreno nadam plasmanu u finale”, kaže ova mlada košarkašica za “Nezavisne” i dodaje:

“Jednostavno sve funkcioniše na najbolji mogući način. Mislim da imamo jako kvalitetnu ekipu, borbenu i željnu dokazivanja. Možemo napraviti mnogo toga, takođe nadam se tom finalu plej-ofa koje silno želim. Cure su posvećene samo košarci, vole da treniraju, a prije svega veliki smo drugari, zato smo još jači.”

Dragana, koja slovi za jednu od najperspektivnijih bh. košarkašica, ni dan-danas ne zna zašto je izabrala košarku, ali zna da nije pogriješila.

“Zašto baš košarka je pitanje koje mnoge zanima, ali je ne mogu to da opišem. Desila se ljubav prema tom sportu, koja će, izgleda, trajati zauvijek. Kao mala išla sam na plivanje, folklor, ples…, međutim kada sam otišla na košarku sa drugaricama iz naselja, to je bio pun pogodak. Igram je iz ljubavi”, naglašava Domuzinova.

Da se radi o vanserijskom talentu, potvrđuje i to da iza sebe ima već četiri Evropska prvenstva u omladinskim kategorijama.

“Igrati za reprezentaciju, još na EP, nešto je neprocjenjivo. Najdraže prvenstvo koje ću zauvijek pamtiti je sa U-20 reprezentacijom BiH u Portugalu. Tada sam imala 16 godina i bila sam najmlađa od svih. Prošle godine smo ispunuli cilj sa U-18 selekcijom koja je opstala u A diviziji, a prema nekim izvještajima, izabrana sam među 10 igračica na prvenstvu. Za mene je to dodatan motiv da još više treniram i budem iz dana u dan sve bolja”, ističe velika nada bh. košarke.

Naredni cilj biće joj igranje za seniorsku reprezentaciju.

“Iskreno se nadam pozivu u A tim, čime bih ostvarila još jedan svoj cilj. Želim taj poziv i opravdaću sva očekivanja, ali polako, sve se dešava s razlogom i u svoje vrijeme. Takođe, držim se one uzrečice ‘strpljen – spasen’, koja me stimuliše samo na rad, a ostalo će sve doći”, zaključila je Domuzinova.

Foto:Fiba

About The Author

Možda ste propustili