Đorđević: Važna pobjeda

Aleksandar Đorđević i Vladimir Lučić nakon pobjede protiv Estonije.

Srbija je u Beogradu bila razigrana protiv Estonije i na kraju slavila ubjedljivu pobjedu 91:65.

Selektor Đorđević zadovoljan pobjedom.

“Važna pobjeda. Ovo je nešto za šta smo radili i ovako ćemo da ulazimo i u sljedeće mečeve. Igraćemo utakmicu po utakmicu, svaka sljedeća je najvažnija za nas i tako će biti do kraja kvalifikacija.Imali smo ozbiljan pristup, reakciju poslije izgubljenog meča, dobru odbrambenu aktivnost, koncentraciju tokom većeg dijela utakmice, odatle smo tražili rješenja da dođemo do pobjede. Poštujemo Estoniju, koja nije protivnik velikog imena, ali svaka pobjeda je važna”.

Ono što brine selektora Srbije su povrede igrača.

“Brinu povrede igrača, kao što je povreda Dejana Todorovića. Čuli smo se, pričali smo. Mi smo se dogovorili da ne dođe na ovu akciju jer je promijenio klub, ali da bude deo u narednim prozorima. Velika žal zbog toga što se desilo njemu, ali isto i Mačvanu. Sa njim se čujem skoro svakodnevno. I povreda Birčevića nas brine. Prema tome, pitanje je u kakvom ćemo sastavu biti u sljedećem prozoru“, kaže Đorđević, a večeras je bol u koljenju osjetio i Bogdan Bogdanović.

Vladimir Lučić je odigrao dobar meč. Postigao je 11 poena.

“Poslije poraza od Njemačke i Grčke, bilo je važno da pobijedimo Estoniju. Mislim da smo odigrali veoma dobar meč, a potrudićemo se da se pripremimo dobro i za naredne, pa da se sljedeće godine nađemo tamo gdje i zaslužujemo da budemo”, poručio je Vladimir Lučić.

foto:kss

About The Author

Možda ste propustili